آموزش و ترفندها

باید ها و نبایدهای یادگیری برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان

در دنیای امروز بدلیل سرعت بی سابقه رشد علم و پیشرفت روزافزون تکنولوژی، برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان شاید مهم ترین دستاویز پدر و مادران برای همسو و هم جهت شدن فرزندان شان با رشد و توسعه دنیا باشد.

باتوجه به شمار زیاد والدین آگاه، باسواد و دغدغه مند امروز، باید ببینیم وقت، انرژی، سرمایه و عمر اولیا و فرزندان که ارزشمند ترین دارایی های هر انسانی در این یکبار فرصت زندگی کردن است، در کدام حوزه بهتر است صرف شود؟

اگر قرار است فرزند ما بین موارد مختلفی که در طول زندگی اش می تواند بیاموزد، باتوجه به محدودیت منابع مالی و محدودیت زمانی زندگی های پرمشغله امروز، یک یا دو مورد را انتخاب کند، پس بهتر است والدین برای بهترین آنها هزینه کنند.

مهارت هایی که فرزندان می توانند بیاموزند، غالبا توسط اولیا تعیین می شوند(مخصوصا برای کودکان و یا فرزندان کم سن تر). زندگی ماشینی و موبایلی و سراسر تکنولوژی امروز، کمتر به بچه ها فرصت فکر کردن می دهد.

از طرفی رشد سریع تکنولوژی و هوش مصنوعی مخصوصا در سال های آینده، به طور قطع، منجر به کم شدن شغل و کاهش نیاز کارخانجات به نیروی انسانی و حتی نیروی متخصص خواهد شد.

بنابراین بهترین و قطعی ترین راه حلی که برای کاهش نگرانی و دغدغه اولیا از آینده ی شغلی، تحصیلی و درآمدزایی فرزندان شان به ذهن متبادر می شود، خود هوش مصنوعی و برنامه نویسی است!

در اینصورت هرچقدر هم در آینده هوش مصنوعی به اصطلاح جولان بدهد، باز فرزندان مان از پیشرفت جامعه عقب نخواهند ماند! و خودشان سازنده جامعه خواهند شد. چون به این غول خطرناک تغییر دهنده دنیا، که پایه و اساس آن برنامه نویسی است، مسلط هستند.

تمام اتفاقات خوب آینده و تضمین آینده شغلی (کسب درآمدهای زیاد بصورت حضوری یا دورکاری مثل انجام پروژه های هوش مصنوعی، پردازش تصویر، بینایی ماشین، طراحی سایت، توسعه دهندگی وب، اپلیکیشن و بازی، طراحی و ساخت گیم و غیره)، در گرو تسلط به برنامه نویسی است اما این تسلط فقط با آموزش مکرر و مداوم در طی ماه ها و یا حتی سال ها بدست می آید.

بنابراین بهتر است که اولیای آگاه، آموزش برنامه نویسی و هوش مصنوعی برای کودکان و نوجوانان را از سنین پایین تر برای فرزندان شان در نظر گرفته و تبدیل به روتین زندگی کودکان و نوجوانان کنند.

اکنون به بررسی باید و نباید هایی می پردازیم که برای شروع آموزش برنامه نویسی از همین الان می توان مد نظر قرار داد.

کلاس های برنامه نویسی برای کودکان ( بازی سازی)

کلاس های برنامه نویسی برای کودکان ( بازی سازی)

باید ها و نباید های یادگیری برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان

الف ) حداقل سن : 8 سال

برای یادگیری برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان، بهتر است اولیا حداقل سن 8 سال را در نظر داشته باشند. سن 8 سال به این دلیل است که کودک حداقل مفهوم جمع و تفریق را به خوبی درک کرده باشد. چون در کدنویسی به این عملگرها نیاز پیدا خواهند کرد.

ب ) آگاهی نسبی از زبان انگلیسی

اگر فرزند، 12 ساله و یا بزرگتر است، بنابراین اطلاعات حداقلی از زبان انگلیسی را دارد اما برای کودکان 8 تا 12 سال، حداقل شناخت حروف انگلیسی و توانایی پیداکردن حروف انگلیسی روی صفحه کلید، ضروری است.

البته شکی نیست که هرچقدر فرزند به زبان انگلیسی مسلط تر باشد، یقینا بهتر و مفیدتر است. چون دستورات کدهایی که می نویسند تماما به زبان انگلیسی است.

البته در برخی موارد مثل کارکردن با string ها مدرس می تواند برای کودکان کم سن تر گاها برای جذب بیشتر شاگرد به درس به او اجازه استفاده از نوع نوشتاری به اصطلاح فینگیلیش 🙂 هم بدهد. یعنی مثلا بجای اینکه از جمله i am zahra استفاده کند، بنویسد: man zahra hastam

پ ) در اختیار داشتن لپتاپ و یا کامپیوتر خانگی با امکانات حداقلی

کلاس آموزش برنامه نویسی

کلاس آموزش برنامه نویسی

اگر فرزندی بصورت حضوری به کلاس های آموزش برنامه نویسی می رود، بهتر است لپتاپ با حداقل ویندوز 8 داشته باشد.

چنانچه در کلاس های مجازی آموزش برنامه نویسی برای کودکان شرکت میکند، کامپیوتر خانگی هم می تواند استفاده کند بشرط اینکه وبکم داشته باشد یا وبکم را جداگانه تهیه و نصب کنند. چراکه ارتباط چهره به چهره مدرس با دانش آموز بسیار در روند تدریس با اهمیت است.

هم چنین داشتن اینترنت با سرعت مناسب برای یک کلاس حضوری یا مجازی لازم است.

اما برای کلاس مجازی بدلیل برخورداری دانش آموز از صدا و تصویر مناسب از مدرس و هم چنین جهت به اشتراک گذاری مناسب صفحه کامپیوترش با مدرس بااهمیت تر است.

ت )  علاقه و انگیزه فرزند

شاید بتوان گفت تنها نبایدی که در آموزش برنامه نویسی برای کودکان وجود دارد، همین علاقه نداشتن کودک و نوجوان است.

باید بپذیریم همه بچه ها به برنامه نویسی علاقه ندارند و یا نمی توان به اجبار برخی بچه ها را به برنامه نویسی علاقمند کرد!

برای کشف این موضوع بهتر است اجازه داد حداقل دو دوره مقدماتی و نقاشی را بگذرانند چنانچه در انتهای دوره دوم متوجه بی علاقگی خود شدند، به آنها اجازه انتخاب مسیر جدید برای زندگی شان را داد.

پیشنهاد میکنیم اگر والدین احساس میکنند کودک زیر 12 سال شان به برنامه نویسی علاقمند نیست و فقط می خواهند تلاش شان را برای آخرین بار بکنند، ابتدا از اسکرچ شروع کنند که گرافیک بسیار بیشتر و یادگیری به مراتب ساده تری دارد.

چنانچه والدین حس می کنند نوجوان بالای 12 سال شان به برنامه نویسی ممکن است علاقمند نباشد، بهتر است با زبان برنامه نویسی پایتون که در عین کاربرد و جذابیت فراوان، یادگری سریع و ساده تری دارد شروع کنند.

کلاس آنلاین آموزش برنامه نویسی برای کودک و نوجوان

کلاس آنلاین آموزش برنامه نویسی برای کودک و نوجوان

سخن آخر

اگر پدرو مادری مایلند برنامه نویسی برای کودکان و نوجوان شان در پیش گیرند، بهتر است موسسه آموزشی حضوری یا مجازی خود را بسیار با وسواس و آگاهانه انتخاب کنند.

چون مدرس باتجربه، خلاق و باحوصله بسیار در تداوم این مسیر برای فرزند نقش مهمی ایفا میکند.

هم چنین توصیه میکنیم ابتدا خود والدین اطلاعات و دانش خود را در زمینه برنامه نویسی (چیستی و آینده اش) بالا ببرند بعد فرزندشان را تشویق به آموختن آن کنند.

به عنوان آخرین پیشنهاد، چون برنامه نویسی زمان بر است و کار یک ماه و دو ماه نیست، اگر والدینی احساس میکنند مسیر رفت و آمد به موسسه آموزشی ممکن است در تداوم روند آموزش فرزندشان خلل ایجاد کند و یا موجب اتلاف وقت و هزینه بیشتر شود، می توانند از دوره های آموزشی مجازی و یا کلاس های خصوصی آنلاین برنامه نویسی برای فرزند خود استفاده کنند.

می توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت اطلاعات بیشتری پیرامون برنامه نویسی کسب کنید. مثلا سایت مدرسه مجازی گردولرن پکیج مناسبی در خصوص برنامه نویسی برای کودکان دارد.

این سایت برای کسب اطلاعات بیشتر، مقالات و اطلاعات عمومی زیادی مخصوصا در مورد شناخت هوش مصنوعی برای کودکان و برنامه نویسی برای کودکان دارد که هم برای مطالعه کودک و نوجوان مناسب است و هم پدران و مادران.

هم چنین دوره آموزشی برنامه نویسی پایتون برای کودکان و نوجوانان با کیفیت بسیار بالا برای فراگیران کودک و نوجوان داشته و کلاس خصوصی آنلاین برگزار میکند.

در آخر اگر نظر و پیشنهادی در مورد این مطلب دارید با ما درمیان بگذارید.

4.5/5 - (4 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. با سلام و احترام.
    متشکرم از توضیحات خوبتون. خیلی موضوع برام روشن شد. راحت تر میشه انتخاب کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید