رپورتاژ

راهنمای خرید و انتخاب ویدئو پروژکتور خانگی، اداری، کلاسی

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

پیشرفت تکنولوژی، باعث شده تا امکانات بسیار زیادی در دستگاه های دیجیتالی به وجود بیاید. این گفته برای ویدئو پروژکتور ها نیز، صادق است و در صورتی که قصد خرید یک پروژکتور برای سینمای خانگی یا محیط های کاری و آموزشی را داشته باشید، با ویژگی هایی بسیار گسترده ای در این محصولات رو به رو خواهید شد که ممکن است برای شما گیج کننده باشد.

البته که این موضوع برای شروع کار است و در صورتی که راهنمای خرید ویدئو پروژکتور را مطالعه کرده باشید، به راحتی می توانید از پس خرید انواع ویدئو پروژکتور بر بیاید. پروژکتور ها نیز مانند دیگر دستگاه های دیجیتالی دارای ویژگی های منحصر به فرد هستند که این ویژگی ها ممکن است در هر دستگاهی متفاوت باشد.

به همین دلیل نیز برای افرادی که قصد تهیه یک پروژکتور را دارند، حتما پیشنهاد می شود تا راهنمای خرید ویدئو پروژکتور که به صورت جامع در ادامه ارائه کرده ایم را در ادامه مطالعه کنند. همچنین در آخر این مطلب، برخی از بهترین فروشگاه های خرید ویدئو پروژکتور که به صورت آنلاین و حضوری می توانید خرید خود را از آنها انجام دهید را برای شما لیست کرده ایم تا بتوانید خرید خود را با خیال راحت و قیمت مناسب از این فروشگاه ها انجام دهید.

10 عاملی که در زمان خرید پروژکتور باید در نظر داشته باشید

در اینجا موارد اصلی وجود دارد که باید هنگام خرید یک پروژکتور جدید به آنها توجه کنید:

10 عاملی که در زمان خرید پروژکتور باید در نظر داشته باشید

  1. هزینه
  2. لامپ، ال ای دی و لیزر
  3. خروجی نور و روشنایی
  4. نسبت کنتراست
  5. تراکم پیکسل و وضوح تصویر
  6. بازتولید رنگ
  7. ورودی ها
  8. قابل حمل بودن
  9. صفحه نمایش ها
  10. انواع پروژکتور

چقدر باید برای یک پروژکتور هزینه کنم؟

قیمت پروژکتورها به شدت متفاوت است، از پروژکتورهای ارزان قیمت کمتر از 5 میلیون تومان تا پروژکتورهای 4K سطح بالا با ارزش حدود 200 میلیون تومان را می توانید در بازار یافت کنید. در نظر داشته باشید که کیفیت تصویر، مهم تر از برند ویدئو پروژکتور  می باشد.

  • ویدئو پروژکتور های کمتر از 5 میلیون تومان: وضوح تصویر 480p. نسبت کنتراست 2000:1. باید در تاریکی استفاده شود. حداقل خروجی بلندگو بدون اتصال بی سیم بدون اسلات کارت SD
  • پروژکتور بین 5 الی 20 میلیون: وضوح تصویر 480p. نسبت کنتراست 3000:1. باید در تاریکی استفاده شود. پشتیبانی از ورودی های HDMI، VGA، microSD و USB. خروجی صوتی 3.5 میلی متری برای هدفون و بلندگو. بدون قابلیت بی سیم
  • پروژکتور 15 الی 25 میلیون تومانی: وضوح تصویر 720p نسبت کنتراست 3000:1. باید در نور کم استفاده شود. برخی از قابلیت های بی سیم
  • پروژکتور 25 الی 50 میلیون تومانی: وضوح تصویر 1920×1080. نسبت کنتراست 15000:1. در طول روز از بیشتر زوایا شفاف است. برخی از قابلیت های بی سیم به اندازه کافی برای بازی خوب است.
  • ویدئو پروژکتور 50 الی 100 میلیون تومانی: تصویری 4K تولید می کند که در طول روز از همه زوایای کاملاً واضح است. به طور خودکار اعوجاج تصویر را تصحیح می کند. به دستگاه های بی سیم متصل می شود. ایده آل برای بازی.

منبع نوری پروژکتور: لامپ، ال ای دی و لیزر

علاوه بر فناوری LCD و DLP، باید در نظر بگیرید که منبع نور در ویدئو پروژکتور یک لامپ، LED یا لیزر است. هر سه گزینه مزایا و معایب خود را دارند:

ویدئو پروژکتورهایی که از لامپ استفاده می کنند پس از حدود 3000 تا 4000 ساعت کارکرد، نیاز به تعویض منبع نوری دارند. با این حال، برخی از پروژکتورها بیش از 5000 ساعت تماشا را ارائه می دهند.

چقدر باید برای یک پروژکتور هزینه کنم؟

ویدئو پروژکتورهایی که از LED یا لیزر به عنوان منبع نور استفاده می کنند، عمر بسیار طولانی تری دارند – اغلب به 20000 ساعت یا بیشتر.

عمر منبع نور تلویزیون های LED/LCD یا OLED را مقایسه کنید که می توانند بیش از 60000 ساعت دوام بیاورند، البته با اندازه صفحه نمایش کوچکتر.

خروجی نور و روشنایی پروژکتور

بدون نور کافی، پروژکتور نمی تواند تصویر روشنی را نمایش دهد. اگر خروجی نور خیلی کم باشد، تصویر حتی در یک اتاق تاریک گل آلود و نرم به نظر می رسد. بهترین راه برای تعیین اینکه آیا یک پروژکتور نور کافی برای تولید تصاویر روشن دارد یا خیر، بررسی مقدار ANSI Lumens است. این مقدار به شما می گوید که یک پروژکتور می تواند بر چه مقدار روشنایی قلبه کند.

پروژکتورهایی با 1000 لومن ANSI دارای روشنایی کافی برای استفاده در سینمای خانگی هستند. اندازه اتاق، اندازه و فاصله صفحه نمایش و اتصالات نور اتاق نیز بر نیاز به لومن بیشتر یا کمتر تأثیر می گذارد. اگرچه قابلیت‌ های خروجی نور ویدئو پروژکتورها بهبود یافته است، اما همچنان در اتاق‌های تاریک بهترین عملکرد را دارند.

پروژکتورهای LCD و DLP نور را به طور متفاوتی تولید می کنند. پروژکتورهای LCD همان مقدار نور سفید و رنگی را تولید می کنند، در حالی که پروژکتورهای DLP نور سفید بیشتری نسبت به نور رنگی دارند.

نسبت کنتراست پروژکتور

کنتراست نسبت بین قسمت های سیاه و سفید یک تصویر است. نسبت کنتراست بالا، سفیدی سفیدتر و سیاهی سیاه‌تری را ارائه می‌کند. یک پروژکتور ممکن است امتیاز لومن عالی داشته باشد، اما تصویر شما با نسبت کنتراست پایین به نظر می رسد. نسبت کنتراست حداقل 1500:1 در یک اتاق تاریک خوب است، اما 2000:1 یا بالاتر عالی در نظر گرفته می شود.

تراکم پیکسلی و وضوح صفحه نمایش پروژکتور

تراکم پیکسلی (معروف به وضوح تصویر) یکی از المان های مهم است. پروژکتورهای LCD و DLP هر دو دارای تعداد پیکسل ثابتی هستند. اگر بیشتر تماشای شما HDTV است، تعداد پیکسل واقعی را تا حد امکان بالا بگیرید (ترجیحا 1920×1080).

تعداد پیکسل طبیعی 1024×768 برای DVD کافی است. با این حال، سیگنال های HDTV 720p به تعداد پیکسل 1280×720 برای نمایشگر نیاز دارند، در حالی که سیگنال ورودی HDTV 1080i به تعداد پیکسل 1920×1080 نیاز دارد. اگر یک پخش کننده دیسک بلوری دارید، پروژکتوری با وضوح 1920×1080 پیکسل واقعی و قابلیت نمایش فرمت 1080p را در نظر بگیرید.

اگر می خواهید یک پروژکتور با کیفیت داشته باشید، بهتر است تا ویدئو پروژکتور های 4k را تست کنید که جدای از قیمت بالاتر، همه پروژکتورهای 4K وضوح 4K تصویر بسیار بالایی را ارائه می کنند.

بازتولید رنگ در دیتا پروژکتور

بازتولید رنگ عامل دیگری است که باید در نظر گرفته شود. رنگ‌ های طبیعی و عمق رنگ، نحوه به نظر رسیدن رنگ‌ها در روشن‌ ترین و تاریک‌ ترین نواحی تصویر، درجه ثبات رنگ از ورودی تا ورودی و اینکه با انواع تنظیمات تصویری که ویدئو پروژکتورها ارائه می‌دهند آشنا شوید را بررسی کنید. هر پروژکتور ممکن است دارای ویژگی های رنگی متفاوتی باشد که با توجه به این موارد، رنگهای متفاوتی را در یک تصویر به نمایش میگذارد.

ورودی های ویدئو پروژکتور

مطمئن شوید که پروژکتور ورودی های مورد نیاز شما را دارد. این روزها همه ویدئو پروژکتورها ورودی HDMI را ارائه می دهند و اکثر پروژکتورها دارای ورودی های VGA یا DVI برای کامپیوتر هستند.

با این حال، اگر کامپوننت‌ های منبع قدیمی‌ تری با خروجی‌ های کامپوزیت، کامپوننت یا S-Video دارید، بدانید که بسیاری از ویدئو پروژکتورهای جدید دیگر این گزینه‌ها را ارائه نمی‌دهند یا ممکن است فقط ورودی‌ های ویدئوی ترکیبی را ارائه دهند. هنگام خرید پروژکتور، مطمئن شوید که اتصالات مورد نیاز شما را دارد.

برخی از ویدئو پروژکتورها دارای ورودی های صوتی و بلندگوهای داخلی هستند، اما مانند بلندگوهای تعبیه شده در تلویزیون، ممکن است عملکرد خوبی نداشته باشند. بهترین کار این است که منبع صوتی خود را به یک سیستم صوتی خارجی (حتی یک سیستم صوتی متوسط) وصل کنید تا تجربه تماشای بهتری با پروژکتور داشته باشید.

قابل حمل بودن دستگاه

قابل حمل بودن نه تنها از نظر جابجایی یا مسافرت با پروژکتور، بلکه برای ساده کردن نصب و راه اندازی بسیار مهم است. همچنین با استفاده از ویدئو پروژکتور های پرتابل، می توانید دستگاه به راحتی ابعاد تصویر متفاوتی را با جا به جایی پروژکتور در فواصل مختلف در اختیار داشته باشید.

اگر پروژکتور شما قابل حمل است، می توانید در تابستان یک صفحه سفید را به دیوار بیرونی (یا درب گاراژ) آویزان کنید و از فیلم های شخصی خود لذت ببرید. تماشای فیلم در فضای باز با استفاده از ویدئو پروژکتور می تواند یک تجربه عالی باشد.

پرده نمایش را فراموش نکنید

پرده ها در پارچه ها، اندازه ها و قیمت های مختلف عرضه می شوند. بهترین نوع صفحه نمایش به پروژکتور، زاویه دید، میزان نور محیط در اتاق و فاصله پروژکتور تا صفحه بستگی دارد. اگر فضای کوچکی دارید، یک پروژکتور Short Throw را در نظر بگیرید که می تواند تصاویر بزرگ را از فاصله کمتری نمایش دهد. صفحه نمایش های پروژکتور بسیار خوبی در بازار وجود دارد. بهترین نوع پرده نمایش برای شما بستگی به نیازهای خاص شما دارد.

انواع ویدئو پروژکتور

دو نوع ویدئو پروژکتور در بازار موجود است: DLP (پردازش نور دیجیتال) و LCD (نمایشگر کریستال مایع).

  • پروژکتورهای DLP از یک منبع نور در ترکیب با چرخ رنگ و تراشه استفاده می کنند که حاوی آینه های کج میکروسکوپی است. نور از چرخه رنگ عبور می کند، از آینه ها منعکس می شود و بر روی صفحه نمایش داده می شود.
  • پروژکتورهای LCD از منبع نوری استفاده می کنند که نور را از طریق 3 تراشه ال سی دی (که به رنگ های اصلی قرمز، سبز و آبی اختصاص داده شده اند) برای ایجاد و پخش تصاویر استفاده می کنند.

انواع فناوری LCD شامل LCOS (کریستال مایع روی سیلیکون)، D-ILA JVC (تقویت نور تصویربرداری دیجیتال) و SXRD (نمایشگر بازتاب کریستال سیلیکون) سونی است. با پروژکتورهای LCOS/D-ILA و SXRD، منبع نور به جای عبور از 3 تراشه LCD، منعکس می شود.

بهترین فروشگاه ویدئو پروژکتور

فروشگاه پروژکتور ماهان، یکی از قدیمی ترین واردکنندگان ویدئو پروژکتور و لوازم جانبی پروژکتور به همراه پرده نمایش و برد هوشمند در شهر تهران می باشد. این فروشگاه یکی از عمده فروشی های پروژکتور است که به تازگی با راه اندازی وب سایت، فعالیت های خرده فروشی خود را نیز گسترش داده است.

در نظر داشته باشید که محصولات ارائه شده در این مجموعه با تضمین قیمت ارائه شده اند و همه محصولات دارای گارانتی همین مجموعه با نام تجاری ماشین های اداری اسپرت ارائه می شود. شما می توانید خرید خود را به صورت آنلاین از وب سایت، تلفنی و یا به صورت حضوری با مراجعه به محل فروشگاه (میدان امام خمینی، خیابان ناصرخسرو، پلاک ۳۲۵) انجام دهید.

همچنین در صورتی ساکن استان تهران هستید، می توانید از گزینه پرداخت در محل برای استان تهران استفاده کنید تا مبلغ مورد نظر برای ویدئو پروژکتور را بعد از دریافت مرسوله، پرداخت کنید.

چه کسی باید پروژکتور بخرد؟

اگر دوست دارید مردم را برای شب های سینما دعوت کنید، یا اگر فقط می خواهید نمایش خصوصی خود را داشته باشید، یک پروژکتور می تواند مکمل عالی برای سینمای خانگی شما باشد. فقط باید مطمئن شوید که فضا و بودجه لازم برای قرار دادن تمام وسایل جانبی مورد نیاز پروژکتور را دارید.

بعد از خرید پروژکتور چه کاری باید انجام دهم؟

اولین قدم این است که اتاق یا فضای بیرونی را که می خواهید استفاده کنید، مرتب کنید. یک نقطه برای پرده نمایش انتخاب کنید و صندلی را برای بهینه سازی دید تنظیم کنید. هنگامی که پروژکتور شما راه اندازی شد، آن را به سیستم صوتی خود وصل کنید. فراموش نکنید که صفحه نمایش پروژکتور خود را تمیز نگه دارید.

4.3/5 - (3 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید