آموزش و ترفندها

چگونه متخصص it شویم

متخصصان فناوری اطلاعات یا IT دارای پیشینه آموزشی و تخصص‌های مختلفی هستند که معمولا برای تخصص آن‌ها تقاضای زیادیی وجود دارد. افرادی که در این رشته تخصص پیدا کنند، در آینده با موقعیت‌های شغلی زیادی در بخش دولتی و خصوصی روبرو می‌شوند. در دنیای امروز با رشد و توسعه سریع فناوری‌های مختلف و استفاده از کامپیوتر در همه جنبه‌ها زندگی، یکی از مشاغل آینده‌دار و پرتقاضا مربوط به متخصص IT یا فناوری اطلاعات است. بر همین اساس افراد زیادی هستند که قصد دارند به یک متخصص IT تبدیل شده تا بتوانند در آینده از بین موقعیت‌های شغلی متعدد، بهترین گزینه را انتخاب کنند.

متخصص IT کیست؟

متخصصان فناوری اطلاعات افرادی هستند که می‌توانند کامپیوترها و شبکه‌های کامپیوتری را راه‌اندازی کرده و از آن‌ها نگهداری کنند. در دنیای امروز کسب و کارهای مختلف از متوسط گرفته تا بزرگ به تخصص این افراد نیاز دارند؛ به همین دلیل تقاضا برای استخدام و بکارگیری این افراد بسیار زیاد است. همین امر باعث شده که علاقه افراد برای شرکت در دوره‌های IT به منظور تبدیل شدن به یک فرد متخصص روز به روز در حال افزایش است.

وظایف متخصص فناوری اطلاعات چیست؟

مهم‌ترین وظیفه یک فرد به عنوان متخصص فناوری اطلاعات در یک سازمان یا کسب و کار، کار کردن با سیستم‌های داده مبتنی بر کامپیوتر است. این افراد در شرکت‌های فناوری یا سازمان‌ها و کسب و کارها مختلف ممکن است با حجم زیادی از داده‌ها و اطلاعات به منظور ساخت، راه‌اندازی یا نگهداری از سیستم‌های فناوری اطلاعات سروکار داشته باشند. خدمات شبکه، سخت‌افزار،‌ نرم‌افزار،‌ پایگاه داده و وب از جمله خدماتی است که توسط این افراد در سازمان‌ها و کسب و کارها انجام می‌گیرد. ایجاد سیستم‌های فناوری جدید و هم چنین بررسی نرم‌افزارهایی که در سازمان مورد استفاده قرار می‌گیرد از وظایفی است که توسط متخصص IT انجام می‌شود.

از دیگر وظایفی که ممکن است متخصصان فناوری اطلاعات در برخی سازمان‌ها و کسب و کارها داشته باشند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توسعه و استفاده از تکنیک و روش‌های جدید برای عیب‌یابی شبکه در راستای کاهش زمان خرابی و هزینه‌های تعمیر و نگهداری
  • نظارت بر شبکه در حال توسعه در سازمان و ارائه گزارش‌های منظم دوره‌ای به تیم اجرایی و مدیریتی
  • همکاری با مدیران بخش‌های مختلف در یک سازمان و کسب و کار به منظور کشف نحوه اجرا و توسعه شبکه
  • همکاری با طرف‌های خارجی یک سازمان به منظور تعیین یک سیستم مناسب یا یکپارچه‌سازی سیستم
  • محافظت از داده‌های سازمان و داده‌های مربوط به مشتریان در برابر تهدیدات مختلف با استفاده از روش‌های رمزگذاری،‌ ذخیره امن داده‌ها و سایر ابزارهای کاربردی در این حوزه

متخصص فناوری اطلاعات

چگونه به یک متخصص فناوری اطلاعات تبدیل شویم؟

افراد برای اینکه بتوانند به یک متخصص فناوری اطلاعات تبدیل شده و آینده شغلی خود را تضمین کنند، باید یک سری مراحل شامل شرکت در دروه‌های تخصصی مانند دوره A+ و… را پشت سر بگذارند. مراحل تبدیل شدن به یک متخصص فناوری اطلاعات به شرح زیر است.

کسب مدرک دانشگاهی در زمینه IT

کارفرمایان برای استخدام معمولا در جستجوی افرادی هستند که از نظر مهارت‌های کامپیوتری در سطح پیشرفته‌ای قرار داشته باشند. از این رو داشتن مدرک کاردانی یا لیسانس در علوم کامپیوتر برای بسیاری از کارفرمایان از اهمیت زیادی برخوردار است و همچنین به افراد کمک می‌کند که بتوانند شغل مناسب را پیدا کنند. مهارت‌های فنی که افراد در طول تحصیل در رشته IT در دانشگاه می‌آموزند زمانی که در نقش متخصص فناوری اطلاعات مشغول به کار می‌شوند بسیار ارزشمند بوده و می‌توانند با بالاترین سطح دانش کار خود را انجام دهند.

به عنوان کارآموز مشغول به کار شوید

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌تواند باعث تبدیل شدن افراد به یک متخصص فناوری اطلاعات شود، کار کردن به عنوان کارآموز در یک کسب و کار است. با این کار افراد می‌توانند مهارت‌هایی که در طول دوره تحصیل خود آموخته‌اند را به صورت عملی تجربه کرده و به یک فرد ماهر و متخصص در این حوزه تبدیل شوند.

برقراری ارتباط با سایر متخصصان

یکی از اقداماتی که می‌تواند نقش مؤثری در تبدیل شدن یک فرد به متخصص فناوری اطلاعات داشته باشد و به رشد شغلی فرد کمک کند، برقراری ارتباط با سایر متخصصان در این زمینه است. برای این کار می‌توانید به گروه‌های حرفه‌ای در این حوزه ملحق شده و از تجربیات آن‌ها و همچنین مطالب تخصصی و به‌روز که توسط آن‌ها به اشتراک گذاشته می‌شوند نهایت بهره‌برداری را داشته باشید. همچنین با انجام پیگیری می‌توانید با برخی از این متخصصان ملاقات کرده یا آموزش‌هایی را درباره برخی موضوعات دریافت کنید.

شرکت در دوره‌های IT تخصصی و کسب مدرک

برای تبدیل شدن یک فرد به متخصص فناوری اطلاعات، تجربه کاری و کسب گواهینامه‌های تخصصی در این حوزه مکمل یکدیگر هستند. بسیاری از کمپانی‌ها و شرکت‌های معتبر مانند CompTIA دوره‌های تخصصی در این حوزه برگزار کرده و مدرک تخصصی مانند دوره A+ را به فراگیران اعطا می‌کنند. گواهینامه‌های تخصصی متعددی وجود دارد که افراد برای تبدیل شدن به یک متخصص در زمینه IT می‌توانند برای اخذ آن اقدام کنند:

  • گواهی CCNA یا Cisco Certified Network Associate: اخذ این گواهی نشان دهنده این است که یک فرد درک کاملی از روترهای مقیاس بزرگ داشته و توانایی کافی برای نصب و عیب‌یابی آن‌ها را دارد.
  • گواهی تکنسین CompTIA: افرادی که موفق به اخذ این مدرک تخصصی می‌شوند از توانایی کافی برای مدیریت و تعمیر کامپیوترهای رومیزی، چاپگرها، سیستم‌های عامل و لپ‌تاپ‌ها برخوردار هستند.
  • گواهی دوره Network+: افراد با شرکت در این دوره دانش مربوط به راه‌اندازی، نگهداری و عیب‌یابی شبکه‌های کامپیوتری را کسب می‌کنند.
  • گواهی CISSP (امنیت سیستم‌های اطلاعاتی): افرادی که موفق به اخذ گواهینامه این دوره تخصصی می‌شوند می‌توانند از داده‌ها و اطلاعات مشتریان کسب و کارها و سازمان‌های مختلف در برابر تهدیدات سایبری به خوبی محافظت کنند.

مدرک رشته IT

به دنبال کسب مدرک فوق‌ لیسانس در رشته IT باشید

بدون شک زمانی که دو نفر برای تصدی شغل متخصص IT به یک سازمان یا کسب و کار مراجعه می‌کنند، فردی که مدرک کارشناسی ارشد در این حوزه دارد، در اولویت استخدام قرار خواهد گرفت. به همین دلیل یکی از لازمه‌های تبدیل شدن به یک متخصص فناوری اطلاعات، به غیر از شرکت در دوره‌های IT، اقدام برای کسب مدرک فوق‌ لیسانس است. در این شرایط موقعیت‌های شغلی بیشتری فراهم شده و افراد با این سطح از تحصیلات می‌توانند کسب درآمد به مراتب بالاتری داشته باشند.

جمع‌بندی

با توجه به اینکه در دنیای امروز استفاده از علوم کامپیوتر در همه جنبه‌های زندگی انسان دیده می‌شود و به آن نیاز است، تقاضا برای بکارگیری افرادی که در حوزه‌های مختلف این علم از تخصص کافی برخوردار هستند روز به روز در حال افزایش است. در واقع امروزه همه سازمان‌ها و کسب و کارها فارغ از اندازه و ابعادی که دارند، به یک فرد به عنوان متخصص ‌IT یا فناوری اطلاعات به منظور رسیدگی و اجرای امور در این زمینه نیاز دارند. افرادی که از تحصیلات کافی در این زمینه برخوردار بوده و ضمن برخورداری از تجربه کاری و عملی مناسب، در دوره‌های تخصصی مربوطه مانند دوره A+ و سایر دوره‌ها شرکت کرده و موفق به اخذ گواهینامه معتبر شده باشند.

4/5 - (1 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید