رپورتاژ

سوئیچ مدیریتی چیست؟

سوئیچ مدیریتی چیست؟ کاربرد سوئیچ مدیریتی چه می باشد؟ چرا باید از سوئیچ مدیریتی استفاده کنیم؟ سوالات زیادی هست که کاربران در مورد انواع سوئیچ های سیسکو سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی می پرسند:

  • کیفیت و راندمان در سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی به چه صورت است؟
  • محیط کاری آن به چه صورت است؟
  • کدامشان کارآمدتر و مناسب تر هست؟

سوئیچ های شبکه مثل مغز یک شبکه خانگی یا شبکه سازمانی می باشند. پس، انتخاب سوئیچ های مناسب و کارآمد شبکه، اهمیت زیادی جهت مدیران شبکه دارد. مدتها بوده که بسیاری از کاربران در امر انتخابِ میان سوئیچ مدیریتی و سوئیچ غیرمدیریتی گیج شده اند چرا که تفاوت سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی را نمی دانند.

در این نوشتار مشکلی که کاربران گرفتار آن می باشند مورد بررسی قرار خواهد گرفت: سوئیچ مدیریتی و سوئیچ غیرمدیریتی و اینکه کدام یک را واقعا نیاز دارید. همینطور مناسب بودن سوئیچ مدیریتی یا غیر مدیریتی جهت محیط های کسب و کاری یا خانه هم مورد بحث قرار خواهد گرفت.

سوئیچ مدیریتی

سوئیچ های مدیریتی به طور معمول برای ارائه جامع ترین عملکردها جهت یک شبکه می باشند. این نوع سوئیچ ها به دلیل ویژگی های متنوع و غنی خود مثل وی لن، CLI، SNMP، روتینگ ویپ، QoS و غیره، بیشتر در لایه هسته ای یک شبکه استفاده می شوند، به ویژه در مراکز داده بزرگ و پیچیده.

با این حال، جهت پاسخگویی به نیازهای شبکه ها در سایزهای مختلف، بعضی از سوئیچ های مدیریتی کم فشار در بازار موجود می باشند که به عنوان سوئیچ های هوشمند هم شناخته می شوند.

این سوئیچ ها فقط بخش هایی از قابلیت های سوئیچ های مدیریتی را دارند. وقتی کاربران بودجه محدودی دارند و همه ویژگی های سوئیچ مدیریتی را نیاز ندارند، سوئیچ هوشمند جایگزین مطلوبی جهت آن ها می باشد.

سوئیچ مدیریتی

مزایای سوئیچ مدیریتی در شبکه چیست؟

در این قسمت ویژگی های سوئیچ های مدیریتی را مورد بررسی قرار میدهیم که در واقع مزیت های این سوئیچ ها به شمار میرود و شما با توجه به نیاز خود می توانید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید از این سوئیچ ها کمک بگیرید یا خیر.

ویژگی Qos در سوئیچ های مدیریتی به معنی quality of service است، این سرویس یک سرویس جهت بهبود کیفیت ارتباطی به شمار میرود، در واقع QOS یک نوع مکاهمم الویت بندی محسوب می شود که جهت عبور پکت ها و یا packet های اطلاعاتی بر طبق سرویس های شبکه انجام می شود، این سرویس به طور معمول بر روی شبکه های wan و در جایی استفاده می شود که داده های voice و یا video را میخواهیم انتقال دهیم. البته در شبکه های lan هم کاربرد های مختلفی هم دارد.

مثلا اگر شما سرویس های ویپ یا Telephony یا Video Streaming داشته باشید میدانید که کیفیت و نظم بسته های اطلاعاتی در چنین سرویس های بسیار اهمیت دارد پس در چنین شرایطی نیاز به استفاده از سیستمهای QoS می باشد.

سوئیچ سیسکو مدیریتی

سوئیچ سیسکو ( Cisco ) یکی از پراستفاده ترین و پرکاربردترین دستگاه هایی میباشد که در شبکه ها، دیتاسنترها، سازمانها، موسسات و شرکت ها مورد استفاده است.

سوئیچ شبکه اولین لایه جهت اتصال دستگاه ها، رایانه ها، سرورها، دوربین های مداربسته و … به شبکه است و از اهمیت فوق العاده ای برخوردار هستند. سوئیچ های شرکت Cisco پایداری خوبی دارند و با امکانات و ویژگی های جذابی که دارند مدیر شبکه به خوبی میتواند شبکه را مدیریت و مانیتور کرده و از قابلیتهای امنیتی سوئیچ در بالابردن امنیت شبکه استفاده کند.

سیسکو ( Cisco ) در مدل سنتی خود و برای مدیریت و پیاده سازی اصولی شبکه، شبکه را به سه لایه تقسیم بندی می کند. لایه Access، لایه Distribution و لایه Core.

استفاده از vlaning در سوئیچ های مدیریتی

یکی دیگر از مزایایی که سوئیچ های مدیریتی در اختیار ما قرار میدهند استفاده از سرویس vlan در داخل شبکه می باشد. فرض کنید شما یک شبکه را جهت یک دانشگاه راه اندازی کرده اید این دانشگاه از بخش کارکنان آموزش و کارکنان مالی و کارمندان اداری تشکیل شده است، آیا تبادل اطلاعاتی که بین کارکنان بخش مالی است با دیگر بخش ها یکسان است؟ آیا دیگران نیاز بوده که اطلاعات بخش مالی را ببنند؟ خیر دسته ؟

در چنین شرایطی شما یک شبکه vlan راه اندازی می کنید، شما با تنظیم کردن سوئیچ مدیریتی خود در بخش vlan می توانید یک گروه از تجهیزاتی که به یک واحد کاری خاصی مرتبط می شوند را از گروه دیگر جدا کنید، این ایزوله سازی هم امنیت اطلاعات را افزایش میدهد هم باعث می شود ترافیک ارتباطی کمتر شود که جهت افزایش سرعت در شبکه بسیار مفید می باشد.

جلوگیری از لوپ در شبکه و Redundancy

جلوگیری از لوپ در شبکه و Redundancy

یکی دیگر از قابلیت هایی که سوئیچ های مدیریتی در اختیار شما قرار میدهند Redundancy بوده که با کمک این قابلیت این امکان آماده می شود که جهت عبور ترافیک شبکه حتی وقتی ارتباط قطع شده است یک مسیر عبور داده جایگزین قرار بگیرید، سوئیچ های قابل مدیریت جهت انجام چنین کاری از پروتکل STP استفاده می کنند، که می توانند یک مسیر جایگزین در شبکه ایجاد کنند که هم امنیت را افزایش میدهد و هم از بروز لوپ در شبکه جلوگیری می شود.

همینطور در کنار Redundancy می توانیم از قابلیت Load Balancing هم استفاده کنیم که این ویژگی ترافیک عبوری در شبکه را بین سوئیچ ها تقسیم می کند تا امکان استفاده همزمان از همه تجهیزات شبکه آماده شود.

آیا باید از سوئیچ های مدیریتی استفاده کنیم؟

با این مزیت ها شما به عنوان یک مدیر شبکه خیلی بهتر و با امنیت بالاتری می توانید شبکه خود را مدیریت کنید اما باز هم میگوییم این به این معنی نیست که بهتر است در همه شبکه ها از سوئیچ های قابل مدیریت استفاده کنیم چرا که در شبکه ای که راه اندازی کرده اید امکان دارد اصلا این مزیت ها نیاز شما نشود و شما صرفا نیاز به یک ارتباط میان تجهیزات شبکه خود داشته باشید.

برای خرید انواع سوئیچ شبکه نت یک برندهای مطرحی مثل سوئیچ سیسکو را در اختیارتان قرار می دهد، برای خرید و اطلاعات بیشتر به سایت نت یک مراجعه و از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان این مجموعه قدرتمند تماس بگیرید.

4/5 - (1 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید