رپورتاژ

افزایش سرعت لود وب سایت به وسیله کش ها

روش ها و تکنیک های مختلفی برای افزایش سرعت لود سایت وجود دارد. شرکت های طراحی سایت مثل وب سیما، وب 24، وب وان، مه ویژن، سه سوت وب و داده ورزان از کش ها برای افزایش عملکرد سایت و سرعت لود آن در بازدیدهای بعدی به وسیله کاربر استفاده می کنند. در این مقاله می خواهیم به انواع کش و نقش آن ها در افزایش سرعت بارگذاری سایت بپردازیم.

کش وبسایت چیست؟

بر اساس تحقیقات میدانی و مقالات خبرگزاری مهر نیوز، سایت هایی که سرعت لود بالایی دارند در جذب کاربران و مشتریان جدید بهتر عمل می کنند. سرعت لود بالا به خصوص برای سایت های فروشگاهی اهمیت زیادی دارد و در طول فرایند طراحی سایت فروشگاهی باید مورد توجه قرار بگیرد.

کش یا حافظه پنهان روشی برای ذخیره و دسترسی مجدد به داده ها محسوب می شود که تاثیر مثبتی روی سرعت لود سایت دارد. برای مثال، ممکن است کاربران هنگام بازدید از یک سایت خاص برای اولین بار، متوجه سرعت نسبتا پایین بارگذاری صفحات شوند، اما در بازدیدهای بعدی این سرعت افزایش پیدا می کند و سایت سریعتر لود می شود.

کش وب یا web caching نوعی تکنولوژی برای افزایش سرعت صفحات سایت پس از اولین بازدید است. در اولین بازدید، مرورگر مواردی مانند محتوا، تصاویر و کدهای HTML، CSS و جاوا اسکریپت سایت را دانلود و برای بازدیدهای بعدی ذخیره می کند. استفاده صحیح از کش سایت تاثیر مثبتی روی افزایش سرعت لود و دستیابی به نرخ تبدیل بالاتر دارد.

چگونه از کش ها برای افزایش سرعت سایت استفاده می شود؟

به گفته متخصصان مشهور سئو و مارکتینگ مانند نیل پاتل، استفاده از کش ها می تواند سرعت لود سایت را با کاهش زمان بارگذاری سرور تا حدود 80 درصد بهبود بخشد. نیل پاتل توصیه می کند از ابزارهای مخصوص کش سایت برای مشاهده آنچه ربات های خزنده گوگل می بینند استفاده کنید.

اگر از نتایج سئو سایت خود راضی نیستید، با مشاوره سئو و به کار گیری روش هایی مانند استفاده از کش ها می توانید سرعت و رتبه سایت خود را افزایش دهید. کش در واقع به عنوان یک لایه ذخیره سازی داده ها با سرعت بالا عمل می کند که بار سرور را کاهش می دهد. وقتی کاربران داده هایی را می خواهند که قبلا در حافظه پنهان ذخیره شده اند، کش می تواند آن ها را بدون نیاز به بازیابی از منبع اصلی ارائه کند.

افزایش سرعت سایت و ارتقاء سئو سایت

مرورگرهای وب از cache برای ذخیره سازی داده های وبسایت از جمله فایل های چند رسانه ای، اسکریپت ها و فایل ها HTML استفاده می کنند. این قابلیت امکان لود سریع سایت را در بازدیدهای بعدی فراهم می کند. برای ایجاد کش سایت از ابزارها و سرویس های مخصوصی مانند کنسول سرچ گوگل استفاده می شود.

مزایای ایجاد و فعالسازی کش ها

به گفته جان مولر مدیر بخش سرچ کنسول گوگل، این موتور جستجو زمان بارگذاری کلی سایت و رندر صفحات آن را برای رتبه بندی نتایج در نظر می گیرید. بنابراین استفاده از روش هایی مانند ایجاد و فعالسازی کش ها به دلیل تاثیر مثبت آن ها در افزایش سرعت لود سایت اهمیت زیادی دارند.

بعضی از مزایای استفاده از کش ها عبارت هستند از:

  • افزایش سرعت لود سایت: دسترسی به داده ها از طریق کش به جای هر بار بازیابی از منبع اصلی، سرعت بارگذاری سایت را افزایش می دهد و نقش مهمی در بهبود تجربه کاربری ایفا می کند.
  • کاهش ترافیک شبکه: کش با ذخیره داده ها در نزدیکی کاربران ترافیک شبکه را بهبود می بخشد و به کاهش تاخیر و بهبود عملکرد شبکه کمک می کند.
  • کاهش بار سرور: استفاده از کش سرور برای داده هایی که دسترسی زیادی دارند، می تواند پهنای باند را کاهش دهد و موجب صرفه جویی در هزینه میزبانی سایت های پرترافیک شود.

مزایای فعال سازی کش سایت

انواع کش وب

کش وب به دو نوع اصلی کش مرورگر و کش سرور تقسیم می شود که در ادامه مقاله به معرفی بیشتر آن ها می پردازیم.

کش مرورگر: این نوع کش که با نام browser caching هم شناخته می شود، به طور موقت فایل های چند رسانه ای، اسکریپت ها و کدهای HTML و CSS وب سایت را در دستگاه کاربر ذخیره می کند. بنابراین در بازدیدهای بعدی، مرورگر نیازی به بازیابی این داده ها از طریق ارسال درخواست به سرور ندارد.

ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که در صورت آپدیت محتوای سایت، مرورگر چگونه بدون ارسال درخواست مطالب جدید را نشان می دهد. این کار با استفاده از ETag و Expires header امکان پذیر است. بنابراین ایجاد کش ها و فعالسازی آن ها باید به درستی انجام شود تا مشکلی در نمایش مطالب جدید پیش نیاید.

کش سرور: هنگامی که مرورگر درخواستی را برای سرور ارسال می کند، سرور این درخواست را پردازش می کند و پاسخ را به مرورگر می فرستد. با استفاده از کش سرور، هر بار که همان درخواست از طرف مرورگر ارسال می شود، بدون نیاز به پردازش دوباره پاسخ مناسب دریافت می شود. بنابراین لازم نیست کاربران منتظر پردازش درخواست به وسیله سرور و ارسال پاسخ بمانند.

کش سرور نقش مهمی در افزایش سرعت لود سایت ایفا می کند. چرا که بازدید کنندگان می توانند به صورت همزمان در سایت حضور داشته باشند، بدون اینکه سرعت مرور آن ها کاهش پیدا کند. از جمله روش های کش سرور می توان به کش تمام صفحه و آبجکت کش اشاره کرد. کش تمام صفحه برای محتواهای ثابت مانند پست های بلاگ مناسب تر است، در حالی که آبجکت کش بیشتر برای صفحاتی با منابع سنگین استفاده می شود.

چطور کش ها را برای سایت ایجاد و فعال کنیم؟

اگر می خواهید از کش ها برای افزایش سرعت لود سایت فروشگاهی یا تجاری خودتان استفاده کنید، می توانید این کار را با استفاده از خدمات پشتیبانی سایت انجام دهید. کش ها برای ذخیره سازی موقت داده های پر کاربرد مورد استفاده قرار می گیرند و نقش مهمی در افزایش سرعت بارگذاری وبسایت و بهبود تجربه کاربری ایفا می کنند.

استفاده از کش ها عملکرد سایت را افزایش می دهد و در کاهش نرخ پرش تاثیرگذار می باشد. همچنین به بازدید کنندگان اجازه می دهد از لود سریعتر و تجربه وب گردی بهتر لذت ببرند.

4/5 - (1 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید