رپورتاژ

راه اندازی سینمای خانگی + لوازم مورد نیاز

راه اندازی سینمای خانگی، یکی از شگفت انگیز ترین اتفاق ها برای هر فردی که به محتوای ویدئویی علاقه مند است، می باشد. البته که شاید در سالهای گذشته، امکان راه اندازی سینمای خانگی به شکلی که امروزه وجود دارد، نبود. اما در سالهای گذشته با پیشرفت فناوری های ارائه شده برای ویدئو پروژکتور های خانگی و پیشرفت روز افزون برند های تولید کننده پروژکتور های سینمای خانگی، امروزه می توانید با هزینه ای معقول، یک سینمای خانگی را برای خود راه اندازی کنید و از دیدن فیلم هایی با ابعاد تصویر بزرگ (تا 350 اینچ) لذت ببرید.

اگر شما هم قصد راه اندازی سینمای خانگی را داشته باشید، احتمالا سوال برایتان پیش آمده است که تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سینمای خانگی چقدر است؟

یکی از دیگر سوالاتی که معمولا برای افراد به وجود می آید اینه که هزینه راه اندازی سینمای خانگی چقدر است؟

به همین دلیل نیز تصمیم گرفتیم با کمک مجموعه پروژکتور برتر، که به صورت تخصصی در زمینه فروش ویدئو پروژکتور و لوازم جانبی پروژکتور فعالیت دارد، مقاله ای را برای راهنمای کاربران تکفای ارائه کنیم تا در صورت نیاز، بتوانید از مطالب ارائه شده استفاده کنید.

تجهیزات مورد نیاز سینمای خانگی

اولین قدم برای راه اندازی سینمای خانگی، تهیه تجهیزات مورد نیاز برای این منظور است. برای اینکه یک سینما در محیط خانگی خود داشته باشید، ما به صورت پیش فرض در نظر میگیریم که یک اتاق مناسب برای این منظور در اختیار دارید. البته که حتما این اتاق اتاق مخصوصی نیست و می توانید پذیرایی خانه را نیز برای این کار مورد استفاده قرار دهید.

موضوعی که اهمیت دارد این است که باید بتوانید یک محیط نسبتا آرام با قابلیت کنترل نور محیط را در نظر بگیرید که معمولا پرده می تواند به مقدار زیادی این امکان را برای شما فراهم کند.

لوازم جانبی مورد نیاز برای راه اندازی سینمای خانگی

ویدئو پروژکتور

خرید ویدئو پروژکتور، اولین گامی است که باید در زمان ساخت یک سینمای خانگی آن را در نظر بگیرید. با استفاده از یک پروژکتور، شما می توانید تصویر را بر روی پرده نمایش به نمایش بگذارید. پروژکتور های مختلفی وجود دارند که می توانید انتخاب خود را از میان آنها انجام دهید، اما با توجه به بودجه خود، می توانید از میان محصولات ارائه شده در فروشگاه های تخصصی ویدئو پروژکتور مانند پروژکتور برتر، استفاده کنید. در زمان خرید دیتا پروژکتور، بهتر است ویژگی های مهم دستگاه را در نظر داشته باشید:

  • روشنایی: روشنایی، در اصل نور پروژکتور رو نشان می دهد و نور بیشتر نیز، تصویر روشن تری را برای شما ارائه خواهد کرد.
  • وضوح تصویر: عامل مهمی در کیفیت پروژکتور می باشد و بهتر است از پروژکتور هایی با وضوح بالاتر از HD در نظر بگیرید که کیفیت تصویر خوبی را در اختیار داشته باشید.
  • نسبت کنتراست: عامل دیگری که بر روی کیفیت تصویر تاثیر گذار است، کنتراست می باشد که اختلاف بین نقاط تیره و روشن را در صحنه های مختلف به نمایش میگذارد.
  • درگاه های ارتباطی: با استفاده از این درگاه ها می توانید محتوا را به داخل پروژکتور انتقال دهید. بهتر است پروژکتور HDMI / USB / VGA داشته باشید تا بتوانید به راحتی تصویر را در پروژکتور مشاهده کنید.

پرده نمایش

بعد از خرید پروژکتور، نوبت به پرده نمایش میرسد. در نظر داشته باشید که بسیاری از افرادی فکر می کنند که می توان تصویر پروژکتور را بر روی دیوار نیز مشاهده کرد. البته که این موضوع درست است، اما مشاهده تصویر پروژکتور بر روی دیوار، کیفیت تصویر دستگاه را کاهش می دهد و روشنایی را به حداقل میرساند. به همین دلیل نیز توصیه می شود تا از پرده نمایش برای مشاهده تصاویر پروژکتور استفاده کنید.

پرده نمایش ها انواع مختلفی دارد:

  • پرده نمایش برقی: این نوع از پرده نمایش ها به صورت برقی و با استفاده از کنترل از راه دور باز و بسته می شوند.
  • پرده نمایش دستی: این نوع از پرده نمایش ها نیز مشابه محصولات برقی هستند با این تفاوت که به صورت دستی باز و بسته می شوند.
  • پرده نمایش پایه دار: پرده نمایش های برقی و دستی، بر روی دیوار نصب می شوند و امکان جا به جایی ندارند. این در حالی است که پرده نمایش سه پایه دار به راحتی قابلیت حمل و نقل دارد و می توانید این نوع از پرده ها را با خود به محیط های مختلف ببرید.

همچنین از نظر پارچه نیز پرده نمایش ها دارای تفاوت هایی با یکدیگر هستند:

  1. سفید: رنگ سفید معمولاً برای پرده‌های نمایش استفاده می‌شود، زیرا این رنگ به خوبی نور پروژکتور را منعکس می‌کند و تصاویر با وضوح بالا و کنتراست مناسبی ارائه می‌دهد.
  2. خاکستری: پارچه‌های پرده با رنگ خاکستری نیز محبوبیت دارند. این رنگ به نرمی تصاویر را نمایش می‌دهد و در برخی مواقع ممکن است باعث بهبود کنتراست تصاویر شود.
  3. مشکی: برخی از پرده‌های نمایش با رنگ مشکی نیز وجود دارند. این رنگ به خوبی نور پروژکتور را جذب می‌کند و تصاویر با کنتراست بالاتری ارائه می‌دهد.

پایه پروژکتور

بعد از انتخاب پرده نمایش و پروژکتور مناسب راه اندازی سینمای خانگی، باید یک پایه پروژکتور نیز تهیه کنید. معمولا برای ساخت یک سینمای خانگی از پایه سقفی پروژکتور استفاده می شود، اما پایه های پروژکتور مدل های زمینی نیز دارند که می توانید پروژکتور را بر روی آنها قرار دهید.

پایه سقفی پروژکتور دارای مزایای مختلف می باشد و بعد از یک بار نصب دیگر نیاز به جا به جایی نیست و می توانید دائما از آن استفاده کنید. همچنین بر روی سقف، احتمالا برخورد اجسام با پروژکتور و وارد شدن آسیب فیزیکی به دستگاه بسیار کم است.

هزینه راه اندازی سینمای خانگی

یکی از مهمترین بخش هایی که باید به آن توجه کنید، هزینه های جاری راه اندازی سینمای خانگی است. مهم است که بدانید چقدر بودجه برای سینمای خانگی در نظر گرفته اید. با توجه به اینکه پروژکتور های قیمت های بسیار متفاوتی دارند، باید با توجه به نیاز های خود و بودجه در نظر گرفته شده برای خرید، انتخاب خود را انجام دهید.

راه اندازی سینمای خانگی

قیمت ویدئو پروژکتور

به صوت کلی پروژکتورهای دارای مدل های مختلف هستند. شما می توانید پروژکتور ها را در محیط هایی کاری، آموزشی و خانگی مشاهده کنید. البته که ویژگی های تمام این محصولات با هم فرق دارند و همین موضوع نیز باعث تفاوت قیمت در پروژکتور های مختلف با هم می شود. اما به صورت کلی بازه قیمتی در نظر گرفته شده برای پروژکتور های خانگی، می توانید از چیزی حدود 8 میلیون تومان شروع شود و تا 100 میلیون تومان نیز افزایش پیدا کند.

در صورتی که نیاز به یک پروژکتور ارزان قیمت و با کیفیت داشته باشید، می توانید ویدئو پروژکتور ونبو WANBO TT را در نظر بگیرید. این محصول یکی از جدیدترین سری های ونبو است که با تازگی وارد بازار شده و وضوح تصویر FULL HD به همراه روشنایی 650 انسی لومنی را ارائه کرده است و قیمت محصول در زمان تدوین این مطلب 14 میلیون تومان می باشد.

از سوی دیگر اگر یک پروژکتور با کیفیت فوق العاده بالا را ترجیح میدهید و اولویت خرید شما قیمت نیست، می توانید ویدئو پروژکتور اپتما optoma cinemax D2 یا ویدئو پروژکتور شیائومی Xiaomi Mi 4k Laser Projector 150 را برای خرید در نظر داشته باشید که کیفیت فوق العاده بالا را ارائه می کنند. البته قیمت این محصولات به ترتیب 125 میلیون و 95 میلیون تومان است!

قیمت پرده نمایش

بخش عمده ای که از بودجه ای که برای راه اندازی سینمای خانگی نیاز دارید، صرف تهیه ویدئو پروژکتور خواهد شد. به طور کلی پرده نمایش های برقی، گران ترین مدل های پرده پروژکتور هستند که با توجه به به مدل و ابعاد یا جنس پارچه ممکن است هزینه ای بین 3 الی 10 میلیون تومان را برای شما در بر خواهد داشت.

این مقدار برای پرده نمایش های دستی از 2 میلیون تومان تا 4 میلیون تومان ادامه دارد و همچنین برای پرده نمایش های سه پایه دار نیز 2 الی 4 میلیون تومان هزینه را می توانید  در نظر گرفت. البته در نظر داشته باشید که اگر این محصولات را از فروشگاه پروژکتور تخصصی ویدئو پروژکتور تهیه کنید، احتمالا هزینه بسیار کمتری را پرداخت خواهید کرد. پیشنهاد می کنیم که حتما خرید خود را از سایت projectorbartar.com انجام دهید که ارائه کننده بهترین قیمت در حوزه پروژکتور و لوازم جانبی است.

قیمت پایه پروژکتور

پایه های سقفی پروژکتور، معمولا قیمتی کمتر از 1 میلیون تومان دارند. البته که ممکن است برخی از این پایه ها عملکرد های برقی داشته باشند و قابلیت تنظیم ارتفاع آنها باعث افزایش قیمت دستگاه ها نیز شود.

جمع بندی

اگر خیلی به سینمای خانگی علاقه دارید، می توانید با هزینه ای حدود 15 میلیون تومان، یک سینمای خانگی با کیفیت مناسب و ابعاد تصویر خود را راه اندازی کنید. البته که با افزایش این هزینه، کیفیت سینمای خانگی شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد. اما به صورت کلی انتخاب سینمای خانگی نیاز به بررسی های دقیق در انواع پروژکتور و مدل های مختلف آنها می باشد.

4.4/5 - (7 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. عالی بود، مدتی هست که توی فکرمه که یک ویدئو پروژکتور خانگی به جای تلویزیون تهیه کنم که خیلی باحاله به نظرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید