رپورتاژ

چرا اکثر کارمندان دیسک کمر و گردن می گیرند؟

یکی از مهم ترین چالش ها و مشکلات اکثر کارمندان که ساعات زیادی را در محل کارشان با کامپیوتر یا لپ تاپ کار می کنند، مبتلا شدن به کمر درد و گردن درد است. این مشکل حتی در مورد افرادی که به صورت دورکار و در منزل با کامپیوتر و لپ تاپ کار می کنند، نیز صدق می کند.

یکی از مهم ترین دلایل مبتلا شدن به کمر درد و گردن درد در کارمندان عادت به بد نشستن و عدم رعایت اصول صحیح نشستن است. علاوه بر این، عوامل مهم دیگری در ایجاد و تشدید کمر و گردن درد موثر هستند که در ادامه این مقاله به نقل از وبسایت مجله ای تن مگ به بررسی کامل تر این عوامل و جلوگیری از این مشکل می پردازیم.

دلایل کمر و گردن درد در کارمندان

دلایل کمر و گردن درد در کارمندان

به طور کلی عوامل مختلفی از جمله عوامل محیطی، عادت بد نشستن و خم کردن سر به صورت طولانی مدت در ایجاد و افزایش گردن درد تاثیر زیادی دارد. در واقع همان طور که حتما شما هم مشاهده کرده اید که کارمندان و افرادی که با کامپیوتر یا لپ تاپ کار می کنند، سر و گردن خود را به سمت جلو خم می کنند.

همین کار در بلند مدت باعث فشرده شدن مفاصل گردن و وارد شدن فشار بیشتر روی سر و گردن و عضلات خلفی آن می شود. این مشکل بین کارمندان تا حدی افزایش یافته که جز شایع ترین بیماری های عضلانی- اسکلتی محسوب می شود.

عوامل گردن درد در کارمندان

عوامل گردن درد در کارمندان

در قسمت بالا به صورت مختصر در مورد دلیل اصلی گردن درد و کمر درد و فشار وارد بر آن برای کارمندان صحبت شد. اما به طور کلی عوامل مختلفی باعث گردن و کمر درد در این افراد می شود که مهم ترین آن ها به شرح زیر است:

حالت نامناسب برای نشستن

همان طور که در پاراگراف بالا هم ذکر شد، مهم ترین دلیل کمر و گردن درد به دلیل عادت به بد نشستن و حالت نامناسب سر و گردن زمان کار کردن است. در واقع کارمندان ممکن است زمان کار کردن با لپ تاپ یا نگاه کردن به کامپیوتر با قوز کردن و خم کردن سر احساس راحتی داشته باشند، اما پس از مدتی به دلیل فشار وارد شدن به عضلات گردن، شاهد ایجاد درد در ناحیه گردن و کمر خواهند بود.

میز کار نامناسب

یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد و افزایش کمر و گردن درد می شود، این است که از میز کار نامناسب استفاده کنید. در صورتی که میز کار طبق استانداردها ساخته نشده باشد، مجبور هستید که سر خود را خم کرده و به مانتیور نگاه کنید. میز استاندارد میزی است که دارای ارتفاع مناسب با قد کارکنان باشد.

به صورتی که باید مانیتور (نمایشگر) کامپیوتر یا لپ تاپ کاملا هم سطح با گردن و چشم ها باشد تا نیازی به قوز کردن نباشد. همچنین اگر میز کار بلند باشد، مجبور هستید که سر و شانه و ساعدها را بالا نگه دارید تا بتوانید به کار خود رسیدگی کنید.

وضعیت قرارگیری نامناسب نمایشگر

یکی دیگر از عوامل مهم در ایجاد گردن و کمر درد، وضعیت قرارگیری نامناسب نمایشگر است. وضعیت استاندارد قرار گرفتن نمایشگر بدین صورت است که باید نمایشگر کمی پایین تر از سطح چشم ها باشد. اگر نمایشگر پایین تر از چشم ها باشد، ستون فقرات و مهره های گردنی در حالت خنثی قرار می گیرد و فشاری به عضلات گردن و ستون فقرات وارد نمی شود.

استفاده از صندلی نامناسب

در صورتی که از صندلی نامناسب استفاده کنید، وضعیت نشستن هم نامناسب خواهد بود. به همین دلیل برای جلوگیری از بروز گردن و کمر درد، توصیه می شود که زاویه و ارتفاع صندلی را بر اساس قد و وضعیت نشستن خود تنظیم کنید.

روش های جلوگیری از کمر درد و گردن درد برای کارمندان

در وب سایت مجله ای تن مگ و همچنین در پاراگراف های بالاتر، به صورت مفصل در مورد دلایل گردن و کمر درد صحبت شد. اما اقدام مهمی که می توان به کارمندانی که ساعات طولانی با لپ تاپ و کامپیوتر کار می کنند، توصیه کرد انجام روش های مختلف برای جلوگیری از گردن درد است. از جمله مهم ترین روش ها برای جلوگیری از کمر و گردن درد برای کارمندان می توان به موارد مهم زیر اشاره کرد:

  • مانیتور کامپیوتر و لپ تاپ را مستقیما مقابل چشم های خود تنظیم کنید.
  • مانیتور را به صورتی تنظیم کنید تا مانیتور با بازوهای شما 40 تا 70 سانتیمتر فاصله داشته باشد.
  • در صورتی که می توانید نمایشگر را تنظیم کنید، بر اساس قد بالا تنه و چشم خود آن را در وضعیت مناسب تنظیم کنید.
  • پشتی صندلی خود را در حالت خمیده و با زاویه 95 درجه تا 110 درجه تنظیم کنید تا فشار روی نخاع کاهش یابد.
  • ارتفاع صندلی را بر اساس قد بالاتنه خود و همچنین محل قرارگیری نمایشگر تنظیم کنید.

کلام آخر

یکی از مهم ترین مشکلات تعداد زیادی از کارمندان، مبتلا شدن به کمر و گردن درد است. در این مقاله به صورت مفصل در مورد دلایل و عوامل گردن و کمر درد در کارمندان صحبت شد. در صورتی که ساعات طولانی با لپ تاپ و کامپیوتر کار می کنید، با مطالعه این مقاله و انجام روش های ذکر شده می توانید به جلوگیری از بروز این درد تا حد قابل توجهی کمک کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. ممنون بابت مطلب خوبتون.
    البته نباید فراموش کنیم که بدن ما در حالت عادی برای نشستن طراحی نشده. همین که به این موضوع اشراف داشته باشیم میدونیم که چه بخایم چه نخایم بعد مدتی کارمندی، به یه سری درد های استخوانی دچار میشیم که دیر یا زود داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید