رپورتاژ

چگونه کودکان را به شهروندان موفق دیجیتالی تبدیل کنیم؟

این روز ها که تمامِ روح و روان از فناوری دیجیتال تغذیه می شود، علاوه بر مراقبت در دنیای واقعی، باید بتوان کودکان را در دنیای مجازی نیز هدایت و راهنمایی کرد. هیچکس بیشتر از شما به سلامت و موفقیت فرزندتان اهمیت نمی دهد؛ به فرزندان خود بیاموزید که از فناوری ها به شیوه ای سالم استفاده کنند و مهارت ها و آموزه هایی را که آن ها را به شهروندان دیجیتالی موفق تبدیل می کند، را انتخاب کنند و فراگیرند. از کودکان دو ساله که به نظر استفاده از تکنولوژی را بیشتر از شما میدانند تا نوجوانانی که به آزادی نسبی نیاز دارند؛ همه باید استفاده درست از تکنولوژی را یاد بگیرند. چگونه؟ در این مقاله با شرح نکاتی به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

تعادل، اولین اصل استفاده سالم از فناوری

همین طور که فرزند شما رشد می کند، مشارکت و نیاز او به استفاده از فناوری نیز افزایش می یابد. پیش بینی این که دنیای دیجیتال، در چند سال آینده چگونه خواهد بود، دشوار است و تعریف شما از استفاده از فناوری سالم و ناسالم نیاز به روز رسانی منظم دارد و در این راستا باید سعی کنید متعادل رفتار کنید. فناوری ایجاد شده تا بماند و دنیا هر روز دیجیتالی تر می شود. از بسیاری از جهات این فوق العاده است. فناوری با ابزارهایی که دارد به کودکان کمک می کند تا با روش های سرگرم کننده و جذاب آشنا شوند و بتوانند خلاقیت خود را ابراز کنند، با دیگران ارتباط برقرار کنند و توانمندی های مختلفی را در هر سنی تجربه کنند. کودکانی که به فناوری تسلط دارند، برای تبدیل شدن به نیروی دیجیتال، آمادگی بیشتری نسبت به سایر کودکان خواهند داشت.

با همه ی این مزایا که بر هیچ کس پوشیده نیست؛ والدین نگران دسترسی فرزندشان به محتوای نامناسب آنلاین، تاثیرات فیزیکی مخرب ابزار تکنولوژی بر جسم و رشد کودکان و وابستگی آن ها به این فضا هستند. مانند سایر موقعیت های تربیتی، یک رویکرد متعادل برای کنترل این نگرانی ها برای والدین وجود دارد. بچه های بزرگ تر مفهوم تعادل در استفاده از تکنولوژی را به طور شهودی درک می کنند؛ مثلا آنها می دانند که اگر زمان زیادی را صرف نگاه کردن به نمایشگر کنند، آسیب می بینند. اما آموزش و ملموس کردن این تعادل برای کوچکترها مهم است.

هنگام تلاش برای ایجاد تعادل، در نظر داشته باشید که هیچ دستورالعمل واحد و فرمول یکسانی برای موفقیت در ایجاد تعادل وجود ندارد. تعادل برای خانواده شما با همسایه متفاوت است؛ زیرا رفتار و هنجار های هر خانواده منحصر به فرد است. زمانی می توان برقراری تعادل را موفقیت آمیز دانست که بدون احساس بسیاری از مضرات، فرزند شما از مزایای فناوری بهره مند شود و شما نسبت به استفاده او از فناوری اطمینان کافی را داشته باشید.

تربیت بچه های متعادل در دنیای بیش از حد متصل

تربیت بچه های متعادل در دنیای بیش از حد متصل

بچه ها شکایت دارند که وقتی به فناوری دسترسی ندارند، خسته یا ناراضی هستند. مخصوصا اگر از دسترسی همسالان خود به این فضا باخبر باشند. یا زمانی که محدودیت های زمانی برای دسترسی آن ها به تکنولوژی ایجاد شود، منجر به عصبانیت یا مقاومت بیش از حد آن ها می شود. در این مواقع سعی کنید زمان تماشای صفحه نمایش و استفاده از فناوری را با خواب، مدرسه و ارتباط در محیط های اجتماعی تنظیم کنید.

زمان خلا فناوری را می توانید با عادات قشنگ و آموزنده برای او پر کنید. او را برای گوش دادن به یک داستان کودکانه صوتی آماده کنید و با آهنگ های کودکانه، لحظات شاد و مفرحی را برایش خلق کنید. با او قصه بخوانید و به تحلیل ماجرای داستان بپردازید و خود را به ذهن او نزدیک و نزدیک تر کنید. در واقع با سرگرمی های لذت بخش و آموزنده برای کودک، حواس او را از دنیای مجازی پرت کنید. با انجام این کار و با استفاده از قصه های صوتی و تصویری در پلتفرم های دیجیتال، کودکان هم می توانند از دنیای دیجیتال بهره مند شوند و هم آموزه هایی از قصه های کودکانه و جدید یاد بگیرند. برای دسترسی به بیش از 300 داستان کودکانه در وولک کلیک کنید:

داستان کودکانه

برقراری تعادل فقط از لحاظ زمانی برای کودکان نیست مطرح نیست؛ آیا آنها به محتوای مناسب سن خود دسترسی دارند؟ آیا برنامه هایی که کودکان در فضای مجازی استفاده می کنند، تعاملی و تفکر برانگیز است یا منفعل و منزوی کننده؟ مسلما کیفیت تمامِ مدتِ استفاده با هم برابر نیست؛ همان گونه که 100 کالری دونات با 100 کالری از یک سالاد با هم برابر نیستند. به همان ترتیب یک ساعت تماشای ویدیو های یوتیوب و اینستاگرام، با یک ساعت صرف شده در پلتفرم تخصصی کودکان وولک برابر نیست.

الگوی استفاده از فناوری را به یک امر خانوادگی تبدیل کنید

الگوی استفاده از فناوری را به یک امر خانوادگی تبدیل کنید

از رسانه ها و فضای مجازی، همان گونه که می خواهید فرزندتان استفاده کند، استفاده کنید. از قوانین عقل سلیم در مورد فناوری پیروی کنید و روش های درست استفاده را اول خودتان بدانید و اجرا کنید. با تمرین آن چه که برای کودکان موعظه می کنید، به جای رویکرد ریاکارانه و دستوری، می توانید عادت های مناسبی را به فرزند خود آموزش دهید و الگوی مثبت او در زندگی باشید. مثلا با استفاده در زمان های درست از فناوری و فضای مجازی، می توانید به آن ها نشان دهید که زمان هایی برای استفاده از فناوری وجود دارد و یک زمان هایی هم باید در جهان واقعی حضور داشته باشیم و از عمر و زندگی، استفاده بهینه ببریم.

بهتر است که استفاده از ابزار های تکنولوژی و فناوری در خانواده ها از یک برنامه ریزی یکسان تبعیت کند. برای خانواده قانون ها و محدودیت های یکسانی ایجاد کنید که همه ملزم به رعایت آن باشند؛ وقتی برای کودکان محدودیت هایی تعیین می کنید، بچه ها خودتنظیمی را یاد می گیرند و می فهمند که چگونه می توانند خود را با آن قانون و محدودیت، وفق دهند. در این راستا اگر کودکان نیز در ایجاد و تثبیت محدودیت ها نقش داشته باشند، احتمال خودداری و مقاومتشان در برابر آن، کمتر خواهد بود.

دقت کنید که رویکرد محدودیت دسترسی و استفاده از فناوری را، مانند سایر زمینه های فرزند پروری، برای هر کودک به صورت مجزا تنظیم کنید. بسته به سن، شخصیت، نیاز های کودک و آنچه که برای آن کودک کارآمد است، می توانید دسترسی آنها به محتواهای مجازی و فناوری را تنظیم کنید. دقت کنید که پله پله و گام به گام محدودیت و برنامه استفاده از فناوری را در فرزندتان جلو ببرید.

با تجربیات فرزندتان از فناوری درگیر شوید

بازی یا تماشا کردن کارتون در کنار کودکان فواید زیادی دارد. با گذراندن وقت با کودکان و استفاده مشترک از فناوری و تکنولوژی می توانید محتواهایی که به آن ها دسترسی دارد را بررسی کنید و درباره آن ها با کودک خود تعامل داشته باشید. کودک از طریق تعامل شما، بیشتر یاد می گیرد و از این تجربه مشترک، پیوند قشنگی میان شما و کودکتان پدید می آید. اگر دانش فناوری کودک از شما بیشتر بود، از او یاد بگیرید و از او سوال بپرسید؛ این کار اعتماد به نفس آن ها را تقویت می کند و تجربیات جدید در امر کنترل محدودیت دسترسی به فناوری، به یاری شما خواهند آمد. دنیای مجازی را با کلی تجربیات مشترک، در کنار فرزندتان فرابگیرید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید