رپورتاژ

دوره نقاهت پروتز سینه و اقدامات لازم برای کاهش عوارض آن

دوره نقاهت پروتز سینه برای هر خانمی متفاوت است، اما این فرایند و نکات ریکاوری یکسان هستند. ابتدا باید بدانید که فرایند ریکاوری چگونه است تا از بهینه بودن درمان مطمئن شوید. اگر می‌خواهید پروتز سینه‌ها در بهترین حالت خود باشند، باید مراقبت مناسبی از خود در طی دوره نقاهت داشته باشید و همچنین در بین انواع پروتز سینه بهترین و مناسب ترین آنها را بسته به صلاحدید پزشک خود انتخاب نمایید تا پس از دوران نقاهت پروتزهای شما حالت زیبای خود را از دست ندهند.

هر چیزی که نیاز دارید را در مورد مراحل بهبودی بعد از جراحی پروتز سینه یاد بگیرید. متوجه شوید چقدر طول می‌کشد تا بهبودی کامل ایجاد گردد و چه زمانی می‌توانید فعالیت‌های عادی خود را دوباره آغاز کنید و ببینید چگونه باید کبودی اطراف سینه‌ها را در طی فرایند ریکاوری کم کنید.

دوره نقاهت جراحی پروتز سینه

بسته به مورد شما، جراح اطلاعات دقیق‌تری را در مورد مدت زمان دوره نقاهت به شما می‌دهد. در اینجا چیزی که بعد از جراحی و در فرایند بهبودی باید انتظارش را داشته باشید بیان می‌شود.

بلافاصله بعد از جراحی

بلافاصله بعد از جراحی

بلافاصله بعد از جراحی پروتز سینه، همچنان تحت تاثیر داروهای آرامش بخش هستید. در اتاق ریکاوری به هوش می‌آیید و در آنجا تحت نظرات بالینی، به تدریج هوشیار می‌شوید. ممکن است حس خارش و گیجی داشته باشید و حس کنید فشار عضلانی دارید. همانطور که عضلات شل و کشیده هستند، این فشار فروکش می‌کند، اما اگر احساس درد داشتید، حتما پرستار بخش ریکاوری را مطلع کنید. در بیمارستان، چندین رویکرد برای کنترل درد ارائه می‌دهیم تا بتوانیم تا حد امکان از دادن مسکن‌های اعتیادآور به بیماران اجتناب کنیم. این یعنی پرشک چند داروی دیگر تجویز می‌کند که عضلات را شل کرده، فشار را تسکین، التهاب را کاهش داده و داروی بی‌حسی موضعی را به ناحیه تحت درمان تزریق می‌کند تا این ناحیه 2 تا 3 روز بی‌حس باشد.

چند ساعت پس از جراحی

قبل از ترخیص چند ساعت در اتاق ریکاوری می‌مانید. از آنجایی که همچنان حس می‌کنید در حالت عادی خود قرار ندارید، باید از شخصی بخواهید همراه شما باشد و شما را به خانه برساند. تیم جراحی تنها زمانی می‌تواند شما را مرخص کند که تحت مسئولیت همراهی باشید که شما را به خانه رسانده و برای یک روز با شما بماند.

پزشک سینه‌ها را با سوتین حمایتی و باند کشی به منظور پشتیبانی می‌بندد. قبل از ترخیص، جراح به شما توضیح می‌دهد که چگونه در دوره نقاهت از خود مراقبت کنید.

روز اول و دوم بعد از جراحی

در دو روز اول بعد از جراحی، آسوده باشید و استراحت کنید. بدن شما نیاز به تجدید قوا دارد، بنابراین از بالا بردن بازوها و انجام هر فعالیت غیر ضروری اجتناب کنید. در همین حال، بهتر است مقداری گردش خون داشته باشید، بنابراین هرچند ساعت در اطراف خانه قدم بزنید.

روز سوم تا پنجم بعد از جراحی

در سه تا پنج روز اول دوره نقاهت، احتمالا مقداری درد و آزردگی در اطراف ناحیه جراحی شده داشته باشید. درد جزئی در طی این دوره قابل قبول است و جراح برای کنترل آن دارو تجویز می‌کند. مقداری خونریزی خفیف در اطراف محل برش عادی است، اما اگر به هر دلیلی نگران هستید، بی‌تردید با پزشک تماس بگیرید.

هفته اول دوره نقاهت

بعد از روز پنجم، بهتر می‌شوید و درد کمتری دارید. با نزدیک شدن به یک هفته، می‌توانید مصرف مسکن‌های تجویزی را با مسکن‌های بدون نسخه، مانند ایبوپروفن یا استامینوفن تغییر دهید. در انتهای هفته اول دوره نقاهت، برخی بیماران به اندازه‌ای بهبود می‌یابند که از جراح خود درخواست می‌کنند تا اجازه دهد فعالیت‌های سبک را شروع کنند.

ماه اول دوره نقاهت

در هفته سوم دوره نقاهت پس از درمان، بیماران می‌توانند 50% از عملکرد طبیعی خود را بازیابند. در طی هفته‌های دوم، سوم و چهارم بعد از جراحی، ممکن است هنوز مقدار جزئی درد و ورم داشته باشید، اما بخش سخت درمان سپری شده است. همچنان از انجام فعالیت‌های جسمانی سنگین، مخصوصا آنهایی که نیاز به بلند کردن اجسام سنگین دارند، اجتناب کنید. اگر شغلی دارید که فعالیت جسمانی نیاز دارد، برای سه هفته مرخصی برنامه ریزی کنید.

ماه دوم دوره نقاهت

ماه دوم دوره نقاهت

باید در حدود هفته ششم تا هشتم دوره نقاهت به بهبودی کامل نزدیک شده باشید. در حدود این زمان، پروتز‌ها در جای درست خود قرار گرفته‌اند  و کپسول جدید شروع به تشکیل شدن در اطراف پروتزها و زیر بافت‌های سینه و عضلات می‌کند. اگر بعد از دو ماه همچنان نمی‌توانید فعالیت‌های جسمانی خود را انجام دهید، به پزشک مراجعه کنید. بدن هر شخص با سرعت متفاوتی ترمیم می‌شود و جراح به شما می‌گوید که چه زمان می‌توانید فعالیت‌های جسمانی خود را دوباره شروع کنید.

عوارض احتمالی

همانند تمامی جراحی‌ها، پروتز سینه عوارض احتمالی نیز دارد. عوارض جراحی عمومی مانند جای زخم، عفونت زخم و مشکلات خونریزی، مانند از دست دادن خون، ممکن است روی دهد. ممکن است دچار شک شوید یا مشکلاتی در ارتباط با لخته شدن خون ایجاد گردد.

هرچند نادر است، اما بی‌هوشی نیز ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود.

عوارض خاص جراحی پروتزگذاری سینه عبارتند از:

  • جای زخم که شکل سینه را تغییر می‌دهد.
  • عدم تقارن سینه‌ها
  • درد سینه
  • بی حسی سینه
  • نتایج نامطلوب یا ناخواسته
  • تغییر در ظاهر نوک سینه
  • تغییراتی در حس نوک سینه و سینه
  • سلولیت سینه
  • به نظر سینه‌ها با هم ترکیب شده‌اند (سیماستیا)
  • قرار گرفتن پروتز در جای نادرست
  • پروتز از طریق پوست دیده یا حس می‌شود.
  • چین و چروک پوست در روی پروتز
  • تجمع مایعات (سروما)
  • جای زخم اطراف پروتز (انقباض کپسولی)
  • نشت یا ترکیدن پروتز
  • مشکلاتی در شیردهی
  • لنفوم سلول بزرگ آناپلاستی در رابطه با پروتز سینه
  • بیماری پروتز سینه

برای ترمیم برخی از این عوارض، احتمالا نیاز به جراحی برای تعویض یا برداشتن پروتز داشته باشید. به طور متوسط، پروتزهای سینه قبل از اینکه پوسته آنها پاره شوند یا نشت بدهند، ده سال ماندگاری دارند. در نهایت نیاز به جراحی برای برداشتن یا تعویض آنها دارید.

نکاتی برای دوره نقاهت سالم

حجم دهی موفق سینه به اینکه چقدر خوب بهبود یابید بستگی دارد. برای افزایش شانس بهبودی مناسب می‌توانید موارد زیر را انجام دهید:

  • سوتین ریکاوری استفاده کنید. از دستورات پزشک پیروی کنید. سوتین‌های ریکاوری پشتیبانی ایجاد کرده و درد و ورم را کنترل می‌کنند.
  • مراقب برش‌های خود باشید. بسته به سلیقه جراح، ممکن است بانداژ یا پماد استفاده کنید. همیشه از دستورات پیروی کنید.
  • داروهای خود را مصرف کنید. در طی هفته اول، مسکن به راحتی بیشتر شما کمک خواهد کرد. اگر پزشک آنتی بیوتیک تجویز کرد، دوره مصرف آن را تکمیل کنید.
  • قبل از جراحی خانه را آماده کنید. قبل از درمان، کارهای خانه را تمام کرده و غذا آماده کنید. زمانی که به خانه بازگشتید برای بهبودی نیاز به استراحت دارید.
  • لباس گشاد بپوشید. لباس گشاد و نخی به راحت‌تر بودن شما کمک می‌کند.
  • از انجام فعالیت‌های سخت پرهیز کنید. حرکات سخت می‌توانند فراند بهبودی را به تاخیر بیاندازند.

برای اطمینان از بهبودی راحت، از دستورات پزشک پیروی کنید. سوتین ریکاوری استفاده کنید و از نواحی که برش در آنجا می‌باشد، طبق دستور، مراقبت کنید. حتما زیاد استراحت کنید و رژیم غذایی سالمی داشته باشید. در حدود هفته هشتم، باید کاملا بهبود یافته و آماده انجام مجدد فعالیت‌های طبیعی خود باشید.

4/5 - (2 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید