راه های افزایش سرعت ووکامرس؛ 10 راه حل کاربردی
اگر سایت فروشگاهی شما کند باشد 53% کاربران در صورتی که بارگذاری سایت شما بیشتر از 3 ثانیه باشد آن را ترک میکنند بدون اینکه منتظر بمانند. پس افزایش سرعت سایت مساله بسیار مهمی برای افزایش نرخ تبدیل و فروش شما است. از طرفی هم یکی از معیارهای رتبهبندی گوگل سرعت بالای سایت و میزان ماندگاری کاربر در سایت است. افزایش سرعت یا بهینهسازی ووکامرس یکی از مسائل مهم در سایتهای فروشگاهی است زیرا مساله سرعت فروشگاه آنلاین اهمیت بیشتری نسبت به سایتهای دیگر دارد. با بالا بردن سرعت سایت وردپرس تجربه خرید بهتری را برای کاربران رقم میزنید.
زمان بارگذاری بهینه سایت چقدر است؟
زمان بهینه مشخصی برای بارگذاری صفحات ووکامرسی وجود ندارد ولی بهتر است این زمان زیر 2 ثانیه باشد. زیرا آمار نشان میدهد که اگر زمان لود صفحه از 1 ثانیه به 3 ثانیه برسد احتمال ترک مشتری افزایش پیدا میکند.
چطور عملکرد و سرعت سایت ووکامرسی را آنالیز و بررسی کنیم؟
ابزارهای مختلفی برای اندازهگیری زمان بارگذاری صفحه وجود دارند که معیارهایی ارائه میدهند تا شما بتوانید دلیل پایین بودن سرعت سایت را متوجه شده و راهکارهایی را برای بهبود سرعت به کار ببرید. به دلیل اهمیت بهینه سازی ووکامرس بهتر است بررسی و آنالیز سرعت سایت را با این ابزارها انجام دهید.
ابزار PageSpeed Insights
یکی از ابزارهای کاربردی گوگل برای تست و بررسی سرعت سایت است که عملکرد صفحه شما را ارزیابی میکند و مجموعهای امتیازات واقعی مانند FCP، TTI، SI و غیره را ارائه میدهد. این ابزار از لایت هاوس گوگل برای ارائه این امتیازات کمک میگیرد.
ابزار GTmetrix
یکی دیگر از ابزارهای تست سرعت سایت است که از Google Lighthouse الهام گرفته و به شما کمک میکند مشکلات عملکرد و سرعت سایت خود را شناسایی کنید تا بتوانید آنها را رفع کنید. معیارهای Web Vitals و GTmetrix Grade دو تا از معیارهای این ابزار هستند که اولی شامل امتیازات LCP، TBT و CLS بوده و دومی شامل performance (اجرای صفحه) و structure (بهینه بودن ساختار صفحه) است.
ابزار Pingdom Tools
سرعت فروشگاه را در عرض چند ثانیه با این ابزار بررسی کنید. این ابزار رایگان است اما نسخه پولی آن نیز موجود است.
راههای افزایش سرعت ووکامرس
نکات زیر در بهبود عملکرد فروشگاه ووکامرستان کمک میکنند.
-
فقط از افزونههای ضروری استفاده کنید
اگر در سایت فروشگاهیتان از تعداد زیادی افزونه استفاده میکنید آنهایی که ضروری نیستند را غیرفعال و حذف کنید. شما به این تعداد افزونه نیاز ندارید و فقط سعی کنید افزونههای ضروری را نگهداری کنید زیرا افزونههای قدیمی و غیر ضروری به شدت عملکرد سایت را پایین میآورند. به صورت دورهای و مرتب افزونههای خود را بررسی کنید این کار روی بهینه سازی ووکامرس تاثیر مثبت دارد. افزونه Query Monitor برای ارزیابی سرعت افزونهها و مدت زمانی بارگذاری هر افزونه به کار میرود و به شما میگوید که آیا ارزش دارد که افزونه را در سایت خود نگه دارید یا خیر.
حالا که صحبت از افزونه شد یکی از افزونههای مهمی که باید در سایت وردپرسی خود نصب کنید افزونه امنیت وردپرس است که از سایت شما در برابر حملات هکرها و بدافزارها محافظت میکند. یکی از بهترین افزونه های امنیتی وردپرس آیتم سکوریتی است که با فعالسازی احراز هویت دو عاملی و جلوگیری از ورود کاربران مشکوک از سایت فروشگاهی شما در برابر انواع آسیبها آن محافظت میکنند.
یکی دیگر از افزونههای ضروری فروشگاه، افزونه ویرایش گروهی محصولات است. اگر یک سایت فروشگاهی با صدها یا هزاران محصول دارید، مدیریت و ویرایش محصولات کار زمانبری است. با فرض اینکه 200 محصول نیاز به ادیت قیمت داشته باشد، باید تک تک محصولات را باز کنید و قیمت را ویرایش کنید و اینکار یعنی حداقل نیاز به صرف زمان 3-4 ساعت دارید. یک راه حل استفاده از افزونه WooCommerce Advanced Bulk Edit است که امکان تغییر قیمت گروهی در ووکامرس را فراهم میکند
2. رونوشتهای (Revisions) وردپرس را غیرفعال کنید
ووکامرس امکان مشاهده چند تغییر آخری که شما در صفحات محصول دادهاید را میدهد که به آن رونوشت میگویند. گاهی شما نیاز به نسخه قبلی صفحه محصول دارید که این ویژگی بسیار کمک کننده است اما روی سرعت و پرفورمنس سایت شما تاثیر منفی میگذارد. فرض کنید یک صفحه محصول دارید که 4 بار تغییر روی آن ایجاد کردهاید و هر بار تغییرات جزئی. شما در دیتابیس 5 نسخه از صفحه محصول خود دارید که باعث کاهش سرعت ووکامرس میشود. برای محدود کردن ویرایشها بهتر است به فایل WP-config.php در هاست، کد زیر را اضافه کنید.
define (‘WP_POST_REVISIONS’, false);
با کد زیر هم میتوانید تعداد رونوشتها را به 3 تای آخر محدود کنید.
define (‘WP_POST_REVISIONS’, 3);
3. اطلاعات غیرضروری دیتابیس خود را پاکسازی کنید.
بعد از غیرفعالسازی رونوشتهای ایجاد شده که در بخش قبلی توضیح دادیم باید این ویرایشها از دیتابیس نیز حذف شوند. افزونه WP optimize به حذف این ویرایشها کمک میکند. این افزونه کل پایگاه داده شما را پاکسازی میکند و این فرایند را خودکار انجام میدهد.
4. استفاده از منابع خارجی را محدود کنید
منابع خارجی همان اسکریپتهای خارجی، فونت یا یک برگه استایل کد هستند که در سرور ووکامرس شما وجود ندارند و باید آنها را از منابع دیگر فراخوانی کنید. بهتر است این منابع را محدود کنید زیرا باعث کندی فروشگاه شما میشوند. شما باید وابستگی خود به منابع خارجی را کم کنید و از فونتهای گوگل استفاده کنید تا دیگر این مشکل را نداشته باشید.
5. ابعاد و فرمت تصاویر را برای وب بهینه کنید.
یکی از محتواهایی که بیشترین حجم را در سایت شما اشغال میکند تصاویر هستند که روی سرعت صفحات محصول تاثیر دارند و باعث کندی ووکامرس میشوند. بهینهسازی تصاویر و کاهش سرعت آنها علاوه بر اینکه پهنای باند مصرفی را کاهش میدهد بلکه به کاهش اندازه صفحه و افزایش سرعت آن نیز کمک میکند. برای تصاویر خود از فرمت jpg، برای لوگوها و تصاویر شفاف از png استفاده کرده و فقط در مواقع ضرورری از GIF استفاده کنید.
به علاوه میتوانید برای افزایش سرعت ووکامرس با استفاده از ابزارهای آنلاین مثل imagecompressessor یا فوتوشاپ حجم تصاویر را کاهش دهید. اگر از قبل تصاویر محصول را بارگذاری کردهاید با استفاده از افزونههای کاهش حجم تصویر بدون آنکه آنهار ا دانلود و مجددا آپلود کنید در همان حالت روی سایت آنها را بهینه کنید.
6. بهینهسازی کدهای CSS ،JS و HTML سایت
بهینه بودن فایلهای css و js تاثیر زیادی در سرعت ووکامرس دارد. زیرا تعداد این فایلها به مرور بیشتر شده و نیاز به بهینهسازی دارند. با فشرده سازی Gzip میتوانید فایلهای جاوا اسکریپت را تا نصف اندازه اصلیشان فشرده کنید. یکی دیگر از اقدامات برای بهینه سازی فایلها ادغام آنها با یکدیگر است. افزونههای بهینه سازی سرعت مثل افزونه راکت به خوبی ادغام فایلها را انجام میدهند. با کاهش تعداد خطوط ، حذف فضاهای خالی و کدهای اضافه نیز میتوانید به افزایش سرعت ووکامرس کمک کنید. همانطور که در تصویر مشخص است ابزار جی تی متریکس مشکلاتی که در فایل های js و css است را نشان داده و شما بر این اساس میتوانید اصلاحات خود را انجام دهید.
7. برای افزایش سرعت ووکامرس تعداد ریدایرکتها را کاهش دهید
برای رفع کندی سایت فروشگاهی اگر ریدایرکت یا تغییر مسیرهای زیادی در سایتتان داشته باشید علاوه بر هدر رفتن بودجه خزش، زمان بارگذاری صفحه مقصد نیز بیشتر میشود. یک تکنیک برای بهینه سازی ووکامرس و کاهش زمان بارگذاری صفحات کاهش تعداد ریدایرکتها است که از هدر رفتن منابعتان جلوگیری کرده و نرخ پرش سایتتان را کاهش میدهد.
8. برای رفع کندی ووکامرس از یک تم سبک استفاده کنید
اکثر افراد برای بررسی و انتخاب قالب ابتدا ظاهر آن را بررسی میکنند اما قالبی را انتخاب کنید که علاوه بر کاربرپسند بودن و ظاهر مناسب، سبک و بهینه با کدنویسی استاندارد باشد. یک قالب فروشگاهی از مارکت معتبر تهیه کنید؛ قالب ووکامرس راست چین (https://www.rtl-theme.com/category/wp-themes/woocommerce-shop/) از نظر کدنویسی کاملا بهینه و سبک بوده و قبل از انتشار توسط تیم کیفی بررسی میشود. با قالب فروشگاهی وردپرس (Woocommerce Theme) بدون نیاز به کدنویسی و آسانتر از قبل میتوانید فروشگاه اینترنتی خود را طراحی کنید.
9. Lazy Load یا بارگذاری تنبل را برای تصاویر و ویدیوها فعال کنید.
Lazy Load یک اقدام برای لود و بارگذاری بهتر صفحات شما است. تصاویر و ویدئو دو نمونه از محتواهایی هستند که حجم زیادی را رد صفحه اشغال میکنند با لیزی لود کاربر با هر اسکرول صفحه به پایین بریا کاربر لود میشوند یعنی زمانی که کاربر این المانها را در صفحه میبیند؛ به جای اینکه همه المانها در صفحه با هم بارگذاری شوند. در تنظیمات قالب یا با استفاده از افزونهها یا کدنویسی بارگذاری تنبل را برای سایت خود فعال کنید.
10. همه چیز از جمله قالب، افزونه ها و وردپرس را به صورت دورهای آپدیت کنید.
برای افزایش سرعت ووکامرس و پیشی گرفتن از رقبا افزونهها، قالب و وردپرس را به روز نگه دارید. یک افزونه یا قالب قدیمی سرعت سایت شما را کاهش میدهد. افزونههایی که برای مدت طولانی از سمت طراح آپدیت نشدهاند را غیرفعال و حذف کنید و از جایگزین و معادل برای آنها استفاده کنید.
موارد دیگری که برای افزایش سرعت ووکامرس به شما کمک میکنند استفاده از CDN و کش مرورگر هستند. با رعایت این نکات با افزایش سرعت ووکامرس و رفع کندی آن تجربه کاربری بهتری ایجاد خواهید کرد که برای موتورهای جستجو نیز ارزشمند است.