معرفی انواع کرم ساقه خوار
امروزه دغدغه بسیاری از کشاورزان و باغداران در این است که بتوانند در نگهداری و سالم نگه داشتن درختان و نهالهای خود نهایت کارهای موثر ار انجام دهند لذا در این مقاله قصد داریم تا به این سوالاتی همچون: این که کرمهای ساقه خوار به چه شکلی هستند؟ این آفات در چندین دسته قرار دارند؟ محل تغذیه مناسب و زندگی آنها در کدام از قسمت نهال و درختان است؟ برای تمامی این سوالات کوشیدهایم تا راه حلی مناسب را در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن آنها را شناسایی و از بین ببرید.
مطرح ترین این دسته از آفات کرم ساقه خوار هستند که برخی دیگر آن را با نام کرم خراط هم میشناسند که تا به امروز متسفانه خسارتهای بسیار زیادی را در پی داشته و باغدارن زیادی را برای نابودیشان به زحمت انداخته است حال برای قسما جذاب مقاله با ما همراه باشید.
3 نمونه از کرم ساقه خوار
بهتر است به این موضوع اشاره داشته باشیم که انواع کرم ساقه خوار دارای چندین نمونه است که برای هر درخت و گیاهی به شکلی خاصی ظاهر و عمل میکند که این موارد عبارت هستند از:
- سوسک کرم ساقه خوار
- کرم ساقه خوار پرنده
- کرم ساقه خوار نواری
باید بدانید که نوع اول یعنی سوسک کرم ساقه خوار از ظاهری سیاه رنگ برخوردار است و دارای شاخکهای نسبتا بلندی است که بر روی تنه درختان میوه قرار میگیرد و با ایجاد تخم گذاری باعث میشود تا کرمهای ساقه خوار به وجود بیایند.
برخی دیگر دیگر از این حشرات و لاروها در دستهای قرار میگیرنر که دارای پر و بال هستند و به راحتی در مناطق باغات در حال صدمه زدن به درختان هستند که با ایجاد حفره و دالانها در داخل بافت زیری درختان این آسیبها را جبران ناپذیر میکنند به طوری که در فصل زمستان در عمق لایههای درختان رفته و به راحتی به تولید مثل و گسترده شدن خودشان برای نابودی درختان ادامه میدهند.
مشخصات کرم ساقه خوار نواری
نوعی دیگر از کرم ساقه خوار که به حالت نواری است و از ظاهری بند بند برخوردار بوده است که رنگ آن زرد میباشد این نمونهها علاوه بر جثه کوچکی که دارند بسیار مخرب زا بر ادامه حیات یک درخت هستند و با ایجاد تونل و دالانهایی در داخل تنه درختان بر بافت پنبهای آنها نفوذ میکنند و تا جای ممکن درختان را ضعیف میکنند.
این چنین معضلات امروزه باعث شده تا بسیاری از باغداران بسیار از درختان میوه باغاتشان را به کلی نابود نمایند تا این حشرات دیگر راهی برای انتقال به دیگر گیاهان نداشته باشد اما پیشنهاد ما این است در چنین مواقعی بهتر است باغات خود را هر چند هفته یکبار مورد بررسی قرار دهید و بعد از مشاهده کوچکترین کرم ساقه خوار از سموم مناسب استفاده داشته باشید که اغلب باغداران از خمیر آنتی تارلو برای حفرههای ایجاد شده استفاده میکنند که تاثیر خوبی بر نابودی آنها خواهد داشت.
تاثیر کرم ساقه خوار نواری بر روی درختان میوه
بهتر است بدانید برخی از درختان همچون درختان سیب، زردآلو و انار معمولا در معرض حمله این دسته از کرمهای ساقه خوار قرار میگیرند که معمولا اگر مشاهده کرده باسید این حشرات تا خود محصول و میوه درختان هم برای تغذیه نفوذ میکند اما کار اصلی آنها ابتدا تخم گذاری و تولید مثل به صورت گسترده بر روی تنه درختان میوه است و بعد از خارج شدن این ماموریت را دارند که در تنه درختان و ساقه درختان حفره و تونلهای عمیق را ایجاد کنند و با نفوذ در این دلانها به ادامه حیات خود و تغذیه بپردازند از این رو این امر موجب شده تا درختان رو به خشک شدن بروند و به راحتی در معرض کوچکترین وزش بادی مورد آسیب جدی قرار بگیرد.
درختان دیگری همچون درخت گردو و بادام هم سالانه مورد تخریب این دسته از حشرات و کرم ساقه خوار قرار میگیرند که باید سریعا با افراد متخصص در نابودی آنها باغداران مشورت داشته باشند.
نتیجهگیری:
با توجه به توضیحاتی که در این مقاله در انواع کرم ساقه خوار برای شما بازگو کردیم دانستیم که هر کدام از آنها تاثیرات منفی مشابهای را بر روی درختان میوه دارد و باید برای نابودیشان از سموم موثر استفاده داشت که بهترین آنها سم زئوزران است.
همچنین نتیجه گرفتیم که این حشرات در سه دسته هستند که مخربزا ترین آنها لاروهایی هستند که کار ایجاد دالان در تنه و ساقه درختان را بر عهده دارند از این رو مجموعه پالیز نهال کوشیده است تا با مشاوره رایگان در این خصوص اطلاع رسانی مفیدی را برای افراد علاقمند در نابودی آنها داشته باشد که پیشنهاد ما این است که شما هم برای مطرح نمودن این دسته از مشکلات به آدرس اینترنتی که در سایت موجود است مراجعه فرمایید و مشکلاتتان را در خصوص نابودی کرم ساقه خوار در باغاتتان را مطرح نمایید و به حد مناسب رفع مشکل کنید.
تماس با پالیز نهال:
09144501007
09144501008