عوارض کاشت مو | کوتاه مدت و بلند مدت
طاسی پدیدهای وابسته به سن نمیباشد. میتواند برای هر شخص و مهمتر از آن در هر سنی روی دهد. در آقایان، طاسی میتواند به خاطر تغییرات هورمونی باشد. زمانی که شخصی مبتلا به طاسی میشود، نشانههای اولیه آن این است که موها به تدریج کوتاهتر و نازکتر شده و تا جایی ادامه مییابد که هیچ موی جدیدی رشد نمیکند. در این مقاله عوارض جانبی کاشت مو به تفصیل بیان شده است.
کاشت مو چیست؟
کاشت مو روش درمانی است که برای رشد مجدد مو در ناحیه بیمو انجام میشود. اولین بار کاشت مو در سال 1939 انجام شد. پس از آن زمان، تغییرات زیادی روی این فرایند انجام شده است. امروزه کاشت مو بیشتر در دسترس است و اکثر افراد از آن بهرهمند میشوند. تاثیر و عوارض طولانی مدت کاشت مو برای هر شخص متفاوت است. روش معمول کاشت مو، برداشتن مو از پشت سر میباشد. اما در برخی موارد از بدن نیز برداشته میشود. مو فقط از شخصی که میخواهد کاشت مو انجام دهد برداشته میشود. این درمان فقط توسط جراح پلاستیک یا متخصص پوست که در جراحی کاشت مو تخصص دارد انجام میشود. قبل از مطالعه در مورد عوارض جانبی کاشت مو، اجازه دهید انواع مختلف روشهای کاشت مو را بررسی کنیم.
روشهای کاشت مو
به طور کلی دو روش کاشت مو وجود دارد:
1.روش کاشت واحد فولیکولی (FUT): این روش را جراحی نوار واحد فولیکولی نیز مینامند (FUSS) و معمولا برای افرادی که در مراحل پیشرفته طاسی، شلی پوست سر و ریزش موی معکوس هستند، انجام میشود.
2.روش استخراج واحد فولیکولی (FUE): اخیرا این روش ترجیح داده میشود، زیرا بسیار کم تهاجمی است. هیچ بخیهای وجود ندارد و در عرض چند روز ناحیه تحت درمان به حالت اولیه خود باز میگردد. این روش در بیمارانی که در بالا یا جلوی سر خود موهای نازک دارند یا بدون مو هستند، انجام میشود.
عوارض جانبی کوتاه مدت و بلند مدت کاشت مو
زمانی که درمان کامل شد، در مرحله بهبودی ممکن است عوارض جانبی کاشت مو را داشته باشید. برخی عوارض جانبی کاشت مو ممکن است رایج باشند، اما برخی از آنها غیرطبیعی هستند، برخی گذرا میباشند و برخی به مدت طولانی ماندگار هستند. در زیر برخی عوارض جانبی کوتاه و بلند مدت کاشت مو ذکر شده است.
عوارض جانبی کوتاه مدت
1.خونریزی: شکاف و بریدگی در هر جراحی وجود دارد. حتی اگر درمان کم تهاجمی باشد، باز هم باید برشهایی ایجاد شوند. این امر میتواند منجر به از دست دادن خون شود که یکی از عوارض جانبی رایج کاشت مو است. پزشکان مطمئن میشوند که حداقل خونریزی را داشته باشید. تراوش خون هر چقدر که باشد میتوان با فشار دادن گاز روی ناحیه مورد نظر آن را متوقف کرد. اگر بیماران از هر نوع داروی رقیق کننده خون استفاده میکنند، باید به پزشک اطلاع دهند.
2.عفونت: در هر روش جراحی ایجاد عفونت ممکن است روی دهد. اما جراحان با ضدعفونی کردن ناحیه تحت درمان، اقدامات مناسبی برای مقابله با آن انجام میدهند. با این حال، همیشه این احتمال که عفونت روی دهد وجود دارد. بنابراین، برای آنهایی که در مورد عوارض جانبی کاشت مو میپرسند، ما میگوییم که عفونت یکی از عوارض جانبی کاشت مو است.
3.نازک شدن مو: نازک شدن مو یکی از عوارض جانبی کاشت مو است. بعد از جراحی کاشت مو ممکن است از این مورد تعجب کنید. نازک شدن مو، همراه با ریزش آن، میتواند بلافاصله بعد از کاشت مو روی دهد. اما این مورد معمولا پدیدهای موقتی است.
عوارض جانبی بلند مدت
1.ورم: عارضه جانبی رایجی است و در اکثر بیمارانی که کاشت مو داشتهاند مشاهده میشود. نواحی ورم کرده ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد، زیرا در برخی بیماران ممکن است پیشانی یا اطراف چشمها ورم کند. ورم در عرض چند روز رفع میشود. اگر رفع نشد، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
3.تشکیل کیست: کیستها و دستههایی از تودههای به اندازه جوش که در موارد نادر میتوانند به تودههای سرطانی تبدیل شوند. معمولا زمانی روی میدهد که پیوندهای دفن شده به درستی برداشته نشوند. معمولا در عرض چند هفته رفع میشوند، اما اگر مشکل حل نشد، با پزشک مشورت کنید.
4.بیحسی: این مورد یکی از عوارض جانبی طولانی مدت کاشت مو است که میتواند تا هشت ماه ماندگار باشد. بیمارانی که این مشکل را برای مدت طولانی دارند باید مراقبت پزشکی دریافت کنند.
عوارض منفی در هنگام جراحی
1.عوارض ناشی از بیحسی: حساسیت به بیحسی موضعی نادر است. اکثر مشکلات به خاطر ترس از خود درمان میباشد. با این حال، پزشک باید قبل از تزریق بیحسی، تست حساسیت انجام دهد.
2.عوارض هنگام جراحی: افزایش ضربان قلب، که به عنوان تپش قلب شناخته میشود، ممکن است روی دهد. زیرا آدرنالین مایع تزریق شده است. این واکنش موقتی است، اما ممکن است برای افرادی که مشکلات قلبی دارند خطرناک باشد. قبل از جراحی باید الکتروکاردیوگرام و ارزیابی سازگاری بیحسی برای تمامی بیماران انجام شود. توصیه میشود که در طی جراحی، به خصوص زمانی که بیحسی تزریق میشود، ضربان قلب و فشار خون بررسی گردد.
عوارض جانبی مخصوص درمان
عوارض جانبی مخصوص FUT:
1.جای زخم / اسکار: بعد از کاشت مو به روش FUT، اسکار به وجود میآید. زیرا در این روش پس از برداشتن نواری از پوست سر در ناحیه اهداکننده، پوست بخیه میشود. جای زخم عارضه جانبی دائمی است.
2.آسیب عصبی: این مورد دیگر عارضه جانبی روش FUT است. وسعت آسیب به عمق زخم و ناحیهای که تحت برداشت پیوند بوده است بستگی دارد. آسیب به عصبها میتواند تا شش ماه ماندگار باشد و در برخی موارد نیز میتواند دائمی شود. راهحل این مشکل این است که تا حد امکان از روش FUE استفاده شود.
3.کاهش انعطافپذیری پوست سر: برای بستن ناحیهای که نوارهای پوست سر برای پیوند از آنجا برداشته شده به بخیه نیاز است. بخیه ها تا حدود هشت ماه، میتوانند منجر به کاهش انعطافپذیری پوست سر شوند. در برخی بیماران، این شرایط میتواند دائمی شود.
عوارض جانبی بعد از کاشت مو به روش FUE
1.جای زخم سر سوزنی: اگرچه اسکار به وضوح جای زخم موجود در روش FUT نیست، اما در این روش نیز جای زخم وجود دارد. این اسکارها به کوچکی سوزن ته گرد هستند. جراح ماهر میتواند این اسکارها را غیرقابل مشاهده کند. این اسکارها بیشتر در بیمارانی که پوست تیرهتر دارند مانند هندیها مشهودتر است.
2.پیوند دفن شده: در این شرایط پیوندها به داخل پوست رانده میشوند. زمانی این اتفاق میافتد که پانچ بلانت مورد استفاده قرار گیرد، یا پانچ و فولیکول به درستی در یک راستا قرار نگیرند.
3.تخلیه ناحیه اهدا کننده: زمانی این مشکل روی میدهد که برداشت تهاجمی و غیر یکنواخت در ناحیه اهدا کننده انجام شود. صرف نظر از نوع پانچ مورد استفاده، این امر میتواند روی دهد. زمانی که این نوع برداشت انجام شود، ناحیه اهدا کننده به صورت تکه تکه به نظر میرسد.
شما برای کاشت مو و ابرو باید هزینهها را نادیده بگیرید و به دنبال بهترین پزشکان باشید. هرچند کاشت ابرو و مو میتوانند در زیبایی چهره شما تاثیر چشمگیری داشته باشند اما در صورتی که پزشک مجرب و متخصصی را برای جراحی خود انتخاب نکنید و به دنبال صرف هزینه کمتر باشید میتواند عوارض جبران ناپذیری برای شما به وجود آورد.