خرید سرور اختصاصی؛ انتخابی هوشمندانه برای کسب و کارها
رشد کسب و کارها در شرایط امروزی، به عوامل مختلفی وابسته است. اگر تا مدتها پیش نحوه راهاندازی و گسترش کسب و کارها روندی مستقیم و خطی بود، امروزه به دلیل پارهای از مسائل این روند دیگر خطی نیست و وابسته به شرایط و عوامل مختلف محیطی، فنی و .. قرار دارد. بنابراین در دنیای امروز نیاز به زیرساختهای قدرتمند و مطمئن برای شروع و یا ادامه دادن فرآیندهای یک کسب و کار از واجبات است.
یکی از مهمترین انتخابها در این زمینه، خرید سرور اختصاصی است. اما چرا سرور اختصاصی به عنوان یکی از مهمترین گزینهها مورد توجه قرار گرفته است؟ به این دلیل که یک کسب و کار با استفاده از سرور اختصاصی میتواند دسترسی به سرویسها و محصولات خود را برای مشتریان و کاربرانشان، تسریع و بهینه کنند.
در ادامه قرار است به این نکته پرداخته شود که به صورت کلی سرور اختصاصی چیست و چه مزایایی میتواند برای کسب و کارها به همراه داشته باشد.
سرور اختصاصی چیست؟
نوعی از سرور است که بهطور کامل و تنها برای استفاده یک مشتری اختصاص داده میشود. این سرور تمام منابع خود (پردازنده، حافظه، ذخیرهسازی و پهنای باند) را فقط به یک کاربر یا سازمان اختصاص میدهد و به هیچ عنوان این منابع با دیگر کاربران یا شرکتها به اشتراک گذاشته نمیشود. این موضوع باعث میشود که کسب و کار مورد نظر کنترل کاملتری بر روی سرور داشته باشد و از سرعت، امنیت و انعطافپذیری بیشتری بهرهمند شود.
به همین دلیل است که کسب و کارهای زیادی به دنبال خرید سرور اختصاصی هستند تا بتوانند با بیشترین تمرکز بر منابع خود، آنها را به درستی اختصاص دهند. البته نباید از این موضوع نیز غافل شد که قیمت سرور اختصاصی نسبت به امکاناتی که در اختیار افراد قرار میدهد، با صرفهتر است.
مزایای خرید سرور اختصاصی برای کسب و کار
مزایای خرید سرور اختصاصی محدود به موارد گفته شده در قسمتهای پیشین نمیشود بلکه میتواند بر ساختار یک سازمان و عملکرد آن نیز تاثیراتی داشته باشد؛ به عنوان مثال خرید سرور اختصاصی میتواند امنیت بالاتری را برای یک شرکت ایجاد کند تا هم اعضای آن شرکت و هم کاربران و مشتریان در اطمینان بیشتری به فعالیتهای خود ادامه دهند.
به صورت کلی مزایای خرید سرور اختصاصی به صورت زیر است؛
عملکرد بهتر و سرعت بالاتر؛ سرورهای اختصاصی به دلیل منابع اختصاصی که دارند، قادر به ارائه عملکردی بهتر و سرعتی بالاتر نسبت به سرورهای اشتراکی هستند. این ویژگی به ویژه در سایتهای پر بازدید، نرمافزارهای پیچیده یا برنامههای خاص که نیاز به منابع زیاد دارند، بسیار اهمیت دارد. با خرید سرور اختصاصی، دیگر نگرانی از بابت کندی و تاخیر در عملکرد سیستمها وجود نخواهد داشت.
امنیت بالاتر؛ یکی از بزرگترین نگرانیهای هر کسبوکار، حفظ امنیت دادهها است. در سرورهای اشتراکی، دادهها با دیگر کاربران به اشتراک گذاشته میشود که این میتواند خطراتی از جمله حملات سایبری، دسترسیهای غیرمجاز و از دست رفتن دادهها را به همراه داشته باشد. با خرید سرور اختصاصی، امنیت دادههای کسب و کارها تضمین میشود زیرا منابع تنها در اختیار یک سازمان قرار میگیرد و هیچ کاربر دیگری نمیتواند به اطلاعات دسترسی پیدا کند.
کنترل کامل بر منابع سرور؛ با خرید سرور اختصاصی، سازمانها قادر خواهند بود تا بهطور کامل بر منابع سرور خود نظارت و مدیریت کنند. در واقع آنها میتوانند نرمافزارها و برنامههای خاص خود را نصب، سیستمعامل را طبق نیاز خود تنظیم و از تمام منابع سرور به بهترین نحو استفاده کنند. این انعطافپذیری به کسبوکار این امکان را میدهد که به سرعت با تغییرات و نیازهای جدید سازگار شود.
انعطافپذیری در مقیاسپذیری؛ خرید سرور اختصاصی این امکان را به سازمانها میدهد که در صورت نیاز به منابع بیشتر، بهراحتی و بدون مشکل سرور خود را ارتقا دهند. چه نیاز به حافظه بیشتر داشته باشند، چه بخواهند ظرفیت ذخیرهسازی را افزایش دهند، با سرور اختصاصی میتوانند به راحتی این تغییرات را پیادهسازی کنند.
بهینهسازی هزینهها برای کسبوکارهای بزرگ؛ اگر کسبوکار به اندازهای بزرگ شده که به سروری با منابع بالا نیاز دارد، خرید سرور اختصاصی میتواند گزینهای اقتصادی باشد. با توجه به اینکه هزینههای سرور اشتراکی در بلندمدت بهدلیل محدودیتها و نیاز به ارتقا افزایش مییابد، خرید سرور اختصاصی میتواند هزینهها را در بلندمدت بهطور قابلتوجهی کاهش دهد. بنابراین قیمت سرور اختصاصی با توجه به امکاناتی که در اختیار افراد قرار میدهد، مقرون به صرفه است.
چه زمانی خرید سرور اختصاصی، معنا دارد؟
اگر کسبوکاری دارای وبسایت یا برنامههایی است که نیاز به منابع زیاد و سرعت بالا دارند، یا اگر امنیت دادهها برای صاحبان یک کسب و کار اهمیت بالایی دارد، خرید سرور اختصاصی گزینهای عالی خواهد بود. همچنین، اگر کسبوکار یا یک سازمان در حال رشد هستند و نیاز به مقیاسپذیری سریع دارند، سرور اختصاصی میتواند به آن کمک کند تا بدون نگرانی از بروز مشکلات فنی، به سرعت به تقاضاهای جدید پاسخ دهد.
سرور اختصاصی چه مواردی را باید پوشش دهد؟
یکی از مهمترین ویژگی که هر کسب و کار پیش از خرید سرور اختصاصی باید به آن توجه کند، نیازهایی است که قرار است با خرید سرور اختصاصی، رفع شود. نباید از این نکته غافل شد که هر کسب و کار و یا سازمانی در هر مرحلهای از بیزینس خود میتواند سرور اختصاصی را خریداری کند. اما توجه به این نکته ضروری است که آیا در شرایط فعلی و آتی میتواند نیاز کسب و کار به انعطافپذیری و مقیاسپذیری را پوشش دهد یا خیر؟
به صورت کلی ویژگیهای مهم یک سرور اختصاصی که هنگام خرید آن میبایست توجه شود شامل موارد زیر است؛
نیازهای کسبوکار؛ همانطور که گفته شد، در ابتدا نیاز است که نیازهای دقیق سازمان و کسب و کار از سرور مانند پردازنده، حافظه، ظرفیت ذخیرهسازی و پهنای باند به صورت کامل و پیش از خرید سرور اختصاصی مورد بررسی قرار گیرد.
امنیت؛ قابلیتهای امنیتی سرور مانند فایروال، رمزنگاری دادهها و پشتیبانگیری برای هر سازمان به خصوص آن دسته از سازمانهایی که در صنعتهای مالی و فین تک فعالیت دارند، بسیار حائز اهمیت است که پیش از خرید سرور اختصاصی به آن توجه میکنند.
مقیاسپذیری؛ اطمینان حاصل کنید که سرور شما قابلیت ارتقا و مقیاسپذیری برای پاسخگویی به نیازهای آینده کسبوکار شما را دارد.
عملکرد بالا (Performance)؛ پردازنده (CPU): سرور باید از پردازندهای با قدرت بالا و مناسب برای حجم بالای داده و پردازشهای سنگین پشتیبانی کند.حافظه (RAM) نیز از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کرد. به صورت کلی یک سرور اختصاصی باید مقدار کافی حافظه برای اجرای همزمان برنامهها و پردازشهای مختلف بدون کاهش عملکرد سیستم داشته باشد. فضای کافی برای ذخیره دادهها با توجه به نوع دادهها و نیاز به ذخیرهسازی طولانیمدت (هارد دیسک SSD برای سرعت بالا یا HDD برای ذخیرهسازی بیشتر) نیز از دیگر مواردی است که باید مورد توجه سازمانهای خریدار سرور اختصاصی قرار گیرد.
جمعبندی
خرید سرور اختصاصی یک انتخاب مهم و استراتژیک برای کسبوکارهایی است که به دنبال بهینهسازی عملکرد، امنیت و مقیاسپذیری هستند. با سرور اختصاصی، سازمانها میتوانند کنترل کاملتری بر زیرساختهای خود داشته باشند، دادههایشان را بهطور ایمن ذخیره و از امکانات و منابع سرور به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری کنند. پس اگر کسبوکاری به سروری با عملکرد بالا نیاز دارد، خرید سرور اختصاصی میتواند گامی مهم در راستای موفقیت بیشتر شما باشد. به خصوص آنکه قیمت سرور اختصاصی از نوع اشتراکی آن مقرون به صرفهتر است.