روند ساخت گوشی؛ از مونتاژ قطعات موبایل تا تولید انبوه
همه ما روزانه زیاد از گوشی موبایل برای کارهای مختلف مثل تماس، پیام، فیلمبرداری، عکاسی، عملیات بانکی و… استفاده میکنیم ولی اینکه چجوری این دستگاه پیچیده ساخته میشه و به دست ما میرسه تا بتونیم خیلی راحت باهاش کار کنیم، جالبه. پس اگر براتون سؤاله که گوشی موبایل رو چطور میسازن یا اینکه مونتاژ قطعات موبایل چه مراحلی داره، حتماً با ما همراه باشین تا با روند تولید گوشی موبایل آشنا بشین.
خب بریم سراغ آشنایی با خط تولید گوشی موبایل. ساخت گوشی هوشمند دارای 4 مرحله اصلیه که بعد از تکمیل این مراحل، گوشی موبایل میتونه به بازار روانه بشه و به تولید انبوه برسه.
مرحله اول: ارائه طرح اولیه گوشی موبایل
مسلماً طراحی اولیه، اولین گام برای ساخت هر وسیلهای به حساب میاد. اولین کاری که برای ساخت گوشی موبایل انجام میشه، پروتوتایپ یا طراحی کانسپت اولیه هست که کمپانی تولیدکننده گوشی این طراحی رو انجام میده. برای اینکه یه طرح اولیه شکل بگیره لازمه یه سری موارد در نظر گرفته بشه؛ مثلاً اینکه از تکنولوژیهای روز در طراحی گوشی جدید استفاده بشه، ایرادات و مشکلاتی که در گوشی سری قبل وجود داشته برطرف بشه و… .
این مرحله که تقریباً میشه گفت همان طراحی پوسته ظاهری گوشی هست، پیشنیاز مرحله طراحی داخلی گوشیه. بعد از اینکه طراحی و ساخت ظاهر گوشی به اتمام رسید، اون رو در اختیار تیم تحقیقاتی کمپانی گوشی قرار میدن تا طبق اون، بررسی و اقدامات لازم برای طراحی داخلی گوشی انجام بشه. تو این مرحله برای ساخت بدنه موبایل مواد مختلف تست میشه و بعد از بررسیهای نهایی و آماده شدن شکل ظاهری گوشی موبایل، فرآیند بعدی که طراحی داخلی گوشی هست آغاز میشه.
مرحله دوم: طراحی داخلی گوشی موبایل
این مرحله یکی از حساسترین مراحل روند تولید گوشی موبایله. مهندسین فنی در این مرحله درباره حافظه، نوع پردازنده و سایر موارد فنی گوشی تصمیمگیری میکنند. همچنین برای انتخاب نوع صفحه نمایش و باتری موبایل، به بررسی و آنالیز ویژگیهای سایر قطعات گوشی میپردازن تا قطعات انتخابی با هم سازگاری داشته باشند و بتونند بهترین عملکرد رو از خودشون نشون بدن. همچنین در ادامه سایر قطعات گوشی مثل: دوربین جلو، دوربین پشت و… مونتاژ میشن. فرآیند مونتاژ شدن به این صورته که قطعات مختلف موبایل به یکدیگر متصل میشن تا گوشی موبایل به شکل نهایی برسه و قابل استفاده برای کاربر باشه. اغلب این فرآیند توسط دستگاههای مخصوص انجام میشه که با کمک این دستگاهها، قطعات با روشهایی نظیر: جوشکاری، لحیمکاری، پیچ کردن و… در جای خود قرار میگیرن. حالا بعد از این مرحله نوبت به نصب سیستم عامل گوشی میرسه.
مرحله سوم: نصب سیستم عامل گوشی
معمولاً فرآیند طراحی، بررسی و تولید سیستم عامل گوشی قبل از طراحی گوشی انجام میشه. در این مرحله نکته حائز اهمیت اینه که باید سیستم عامل انتخابی بهترین عملکرد رو با سختافزار گوشی داشته باشه تا کاربر بتونه بهترین تجربه کاربری رو حین استفاده از گوشی بدست بیاره.
مرحله چهارم: تست گوشی موبایل
برای اینکه متخصصان تولید گوشی از نحوه عملکرد و درستی مونتاژ قطعات گوشی مطمئن بشن، ضرورت داره تا بعد از مرحله طراحی و ساخت، تستهای مکرری روی گوشی انجام بشه. برخی از این تستها عبارتند از: سقوط از ارتفاع، مقاومت در برابر ضربه، ضدآب بودن گوشی و… که چنانچه تمام تستهای گوشی با موفقیت انجام بشه، فرآیند تولید انبوه گوشی موبایل شروع میشه و در آخر، بعد از قرار دادن لوازم جانبیهای مدنظر کمپانی نظیر: هندزفری، دفترچه راهنما، شارژر و… در جعبه موبایل، گوشیها کامل بستهبندی شده و روانه بازار میشن.
این یک نگاه کلی به روند تولید گوشی موبایل بود که میتونین ویدئوی خط تولید گوشی موبایل رو با جزئیات در سایت آر ام جی اس ام تماشا کنین. همچنین اگر شما جزو تعمیرکاران موبایل هستین و یا در صنف موبایل فعالیت دارین میتونین برای تهیه هرکدام از قطعات و لوازم موبایل با قیمت همکاری، از طریق سایت https://rmgsm.ir سفارش خودتون رو ثبت کنین و در سریعترین زمان ممکن، سفارشتونو تحویل بگیرین.
گوشی های ایرانی هیچکدومش این مراحل رو طی نمیکنه. به چینی ها سفارش میدن و درجا ساخته میشه
نمونه اش همین داریا باند
سلام علیرضا عزیز
بله متاسفانه؛ آخرش هم باید دعا کرد که به انحصار ختم نشه
تشکر از ثبت نظرتون
پاینده باشید