آموزش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه (مرحله به مرحله)
نصب دوربین مداربسته تحت شبکه با نحوهٔ نصب دوربینهای آنالوگ متفاوت است. در این مطلب با مراحل نصب این دوربینها آشنا خواهید شد. بهطورکلی در چند سال اخیر استفاده از تجهیزات امنیتی و سیستمهای نظاتی در محیطهای مختلف اعم از منازل شخصی تا ساختمانها و مکانهای اداری و تجاری رواج گستردهای یافتهاست. این دوربینها نقش گستردهای در حفظ امنیت جانی و مالی و پیشگیری از وقوع جرم و جنایت دارند.
مراحل نصب دوربین مداربسته تحت شبکه
مسلماً زمانی که هیچ دیدی درمورد نحوهٔ نصب دوربین مداربسته نداشته باشید، تصور انجام این کار توسط خودتان گُنگ و حتی شاید غیرممکن به نظر میآید. حتی فکر میکنید این کار زمانبر و پُرهزینه باشد. اما فقط با استفاده از یک مطلب آموزشی دربارهٔ نحوه نصب این دوربینها به زبانی ساده و گویا و همچنین در اختیار داشتن تجهیزات دوربین مداربسته، خودتان هم میتوانید از عهدهٔ آن بربیایید. توجه کنید که مهمترین قسمت نصب دوربین مداربسته، انتخاب نقطه یا نقاط مناسب برای دوربین و همچنین قرار دادن دستگاه دیویآر است. اگر این مرحله را بهدرستی انتخاب کنید، میتوانید پوشش دوربین را به حداکثر برسانید.
دلیل اهمیت نقاط نصب دوربین مداربسته چیست؟
به حداکثر رساندن پوشش دوربین مداربسته دو مزیت دارد. یکی اینکه به هدف خود از اجرای دوربین مداربسته یعنی نظارت، کنترل و مدیریت بهتر مکان خواهید رسید و دوم اینکه با به حداقل رساندن مصرف کابل، هزینهٔ دوربین مداربسته و به اصطلاح هزینهٔ اجرای آن را کاهش خواهید داد. عامل دوم تأثیر زیادی در کاهش سیگنال در خط میشود و بر افزایش کیفیت فیلمهای ضبطشده تأثیر فراوانی دارد.
مرحلهٔ اول: اطلاعات پیش از نصب دوربین تحت شبکه
پیش از نصب دوربین مداربسته تحت شبکه، ابتدا باید نوع تغذیه را مشخص کنید و سپس به سازگاری پورت NVR با دوربین نصبشده توجه داشته باشید. بهطورکلی دوربینهای تحت شبکه از دو روش POE و مستقل تغذیه میشوند. در روش POE دوربینها با کابل شبکه تغذیه میشود و با یکی کردن کابل برق و شبکه دیگر نیازی به کابل کشی اضافه برق نخواهد بود. در روش دوم، دوربینها از منبع تغذیهٔ جدا و کابل برق تغذیه میشوند. همچنین باید پورت NVR با تعداد دوربینهای نصبشده و برند آنها همخوانی داشته باشد. مثلاً اگر یک انویآر 8کاناله دارید که ممکن است 4 پورت مستقل داشته باشد، باید با استفاده از یک سوئیچ، اتصال بقیه دوربینها به NVR را میسر کنید.
مرحلهٔ دوم: تهیهٔ تجهیزات موردنیاز برای نصب دوربین IP
در این مرحله باید تجهیزات موردنیاز برای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه را که شامل موارد زیر است تهیه کنید:
- دوربین مداربسته؛
- دستگاه NVR یا سرور؛
- سوئیچ شبکه؛
- هارد دیسک؛
- کابل شبکه؛
- کابل برق؛
- منبع تغذیه یا آداپتور؛
- تجهیزات و اتصالات شبکه.
مرحلهٔ سوم: سیمکشی دوربین مداربسته IP
برای تعیین مسیر کابلکشی برای تخمین طول کابل موردنیاز لازم است. برای محاسبهٔ طول کابل موردنیاز، فاصلهٔ دوربین و دستگاه تا تجهیزات متصل مورد بررسی قرار میگیرند. دقت کنید برای این کار بخشهای مختلف مسیر اعم از جهت افقی و عمودی باید محاسبه شود.
مرحلهٔ چهارم: نصب دوربین تحت شبکه
برای نصب دوربین مداربسته، ابتدا باید دوربین را آماده کنید. محل نصب دوربین را مشخص کرده و با استفاده از رولپلاگ برای نصب دوربین آماده کنید. دوربین را در جای خود پیچ کنید و از محکم بودن آن مطمئن شوید. سپس جهت آن را تنظیم کنید. اکثر دوربینهای مداربسته از دو کابل یکی برای اتصال به آداپتور و منبع تغذیه و دیگری برای اتصال به دستگاه ضبط و انتقال داده برخوردارند. این موارد در دوربینهای شبکه (IP) و دوربینهای آنالوگ (AHD) به هم شبیهاند..
نصب دستگاه DVR/NVR
دستگاههای ضبط ازجمله (DVR) و (NVR)، محل دریافت اطلاعات و ذخیرهسازی تصاویر هستند، به همین دلیل باید به دقت از آنها محافظت شود. در این راستا استفاده از رک کمک میکند تا دستگاه از آسیب در امان باشد و همچنین بهراحتی قابل دسترسی نباشد. دستگاه ضبط را در محیطهای مناسب، ترجیحاً یک اتاق خنک و خشک در مرکز ساختمان نصب کنید. برای ذخیرهٔ اطلاعات و تصاویر دوربینهای مداربسته، به حافظه نیاز خواهید داشت که بهصورت هارد دیسک تهیه شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
نصب هارد بر روی دستگاه ضبطکننده
در مرحلهٔ بعدی نصب دوربین مداربسته تحت شبکه، باید هارد را بر روی دستگاه نصب کنید. برای نصب هارد ابتدا کاور دستگاه را بردارید، هارد را در داخل دستگاه جاگذاری کرده و با دقت کاور سر جای خود قرار دهید. سپس دوربینها را نصب کنید. گفتیم که بهطور معمول دوربینهای مداربسته از دو عدد پورت برای اتصال به آداپتور و برق و یکی برای اتصال به دستگاه ضبط برخوردارند. بسته به تکنولوژی دوربین مورد استفاده، پورت مناسب را انتخاب کنید.
مدیریت کابلها
برای مدیریت کابلها، نظم بخشیدن، محافظت در برابر عوامل محیطی و همچنین جلوگیری از تأثیر نویز بر روی دادهها، بهتر است آنها را در داخل داکت یا لوله فلکس قرار دهید.
مرحلهٔ متصل کردن سیمها
در مرحلهٔ اتصال سیمها باید کانکتور و فیش در اختیار داشته باشید. برای دوربینهای IP یا همان دوربینهای تحت شبکه، کابل شبکه و برای اتصال آن سوکت شبکه بهکار برده میشود.
اتصال کانتکتور BNC
جهت اتصال دوربین به دستگاه، حدود ۱.۵ سانتیمتر از پوشش خارجی کابل ویدیو را بردارید و فیش BNC را بر روی کابل کواکسیال قرار دهید. این کار باید طوری انجام شود که مغزی کابل در بخش مرکزی فیش قرار بگیرد. پس از آن باید پوشش چیندار فیش را روی کابل با قطر بیشتر رو به انتهاب کابل بکشید. در مرحلهٔ بعدی و پس از برداشتن عایق سفید رنگی از داخلیترین کابل، کابلهای در معرض دید را وارد درگاه BNC کنید و پیچ نمایید. با این روش میتوانید بهراحتی دوربین را به دستگاه متصل کنید. همچنین در دوربینهای تحت شبکه میتوانید از کابلهای پچ کورد Patch Cord)) برای اتصال به دستگاه استفاده کنید.
مانیتورینگ دوربین مداربسته
برای نمایش و مشاهدهٔ تصاویر ضبطشده توسط دوربین مداربسته تحت شبکه، به یک مانیتور یا همان نمایشگر نیاز دارید. اتصال مانیتور و مشاهدهٔ تصاویر از طریق یکی از کابلهای HDMI یا AVG و اتصال به پورت دستگاه انجام میشود.
روشن کردن سیستم
درنهایت پس از اتمام مراحل نصب دوربین مداربسته تحت شبکه، سیستم را روشن کنید و پس از تست کردن دوربینها، نمایشگر و دستگاه ضبطکننده، تنظیمات دستگاه ضبطکننده را مطابق با دفترچه راهنمای آن انجام دهید. بخشهای مختلف را تست کنید تا از زاویه دید و عملکرد صحیح دوربین مطمئن شوید.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم مراحل نصب دوربین مداربسته تحت شبکه را بهصورت ساده و گویا شرح دهیم. امیدواریم مطالب ذکرشده برایتان مفید باشد.