بهترین زبان های برنامه نویسی در سال 1404
زمانی که وارد دنیای بزرگ برنامه نویسی می شوید، با بسیاری از زبان های برنامه نویسی مختلف آشنا خواهید شد، که شاید این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که واقعا از میان این همه زبان برنامه نویسی موجود در دنیای برنامه نویسی، دقیقا کدام یک بهترین است و بهترین برنامه نویسان دقیقا از کدام زبان برنامه نویسی برای توسعه پروژه های خود استفاده می کنند؟
باید بگوییم که چیزی به نام بهترین زبان برنامه نویسی در هیچ جای این دنیای شگفت انگیز وجود ندارد و همه زبان های برنامه نویسی برای کاربرد های بسیار زیادی ساخته شده اند. در این مقاله قصد داریم تا در مورد بهترین زبان های برنامه نویسی در سال 1404 به صورت مفصل صحبت کنیم تا شما بتوانید تصمیم دقیقی برای شروع به یادگیری برنامه نویسی داشته باشید…
برنامه نویسی چیست؟
به صورت کلی، برنامه نویسی به فرآیند نوشتن دستورالعمل ها و کد هایی برای سیستم کامپیوتر گفته می شود که توسط برنامه نویس برای توسعه ی یک نرم افزار انجام می شود. برنامه نویس برای اینکه بتواند با سیستم های کامپیوتری که زبان آن ها صفر و یک است ارتباط برقرار کند، نیازمند یک پل ارتباطی است که به آن زبان برنامه نویسی گفته می شود و با استفاده از آن برنامه نویس به کامپیوتر دستور هایی می دهد تا در مقابل سیستم کامپیوتری آن را برای ایشان انجام دهد.
وظیفه ی این دستورالعمل ها در برنامه، کنترل رفتار و عملیات دستگاه کاربر است و وظیفه ی اصلی برنامه نویس توسعه الگوریتم های مختلف و تبدیل آن ها با استفاده از زبان برنامه نویسی به کد برای درک در سیستم های کامپیوتری است.
زبان برنامه نویسی چیست؟
برای اینکه برنامه نویس بتواند یک سری دستورالعمل ها را به سیستم کامپیوتری منتقل کند، نیازمند یک ابزار برای تشکیل این پل ارتباطی می باشد. ما به این ابزار، زبان برنامه نویسی می گوییم. زبان های برنامه نویسی متعددی در دنیای برنامه نویسی وجود دارد، که هر یک برای کاربرد های مختلفی ساخته شده اند و برنامه نویس با توجه به هدف پروژه خود می تواند از بین این دسته از زبان های برنامه نویسی متعدد ، چند نمونه را برای توسعه پروژه خود انتخاب کند.
هر زبان برنامه نویسی، دارای ویژگی ها و قابلیت های متنوعی است که گاهی برنامه نویس مجبور به استفاده و ترکیب تعداد دو یا بیشتر زبان برنامه نویسی در پروژه خود خواهد شد. برخی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی که قصد داریم در این مقاله در مورد آنها صحبت کنیم، عبارت اند از : (پایتون، جاوا اسکریپت، سی شارپ، زبان دارت و فریمورک پرمخاطب آن فلاتر) می باشد.
آیا بهترین زبان برنامه نویسی وجود دارد؟
باید بگوییم که چیزی به نام بهترین زبان برنامه نویسی اصلا وجود ندارد و این یک باور غلط است که بیشتر در ذهن افرادی که تازه به این دنیای جذاب وارد شده اند، شکل میگیرد. هر زبان برنامه نویسی برای یک کاربرد ساخته شده است. برای مثال زبان برنامه نویسی PHP برای توسعه سمت سرور وب سایت ها خلق شده است و یا برای توسعه هوش مصنوعی زبان پایتون می تواند بهترین گزینه باشد.
برنامه نویس باید نسبت به هدف پروژه و کاربردها و قابلیت هایی که قصد دارد تا در برنامه اضافه کند، زبان برنامه نویسی دلخواه خود را از میان این همه انتخاب کند.
بهترین و محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در سال 1404
هر ساله، بسیاری از سایت های بزرگ دنیای برنامه نویسی مانند، Stackoverflow و دیگر سایت ها، یک جدول از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی برای کاربران این دنیای شگفت انگیز، منتشر می کند که از طریق این جدول می توان متوجه شد که هرسال کدام یک از زبان های برنامه نویسی دارای محبوبیت بسیار زیادی بوده است.
قصد داریم تا در مورد بهترین و محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در سال 1404 به صورت مفصل صحبت کنیم که اولین زبان برنامه نویسی ، پایتون می باشد:
زبان برنامه نویسی پایتون
یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب و سطح بالا که میان بسیاری از برنامه نویسان دارای محبوبیت بسیار زیادی است، پایتون است. این زبان در سال 1990 خلق شد و به دلیل سادگی در نوشتن و خواندن میان برنامه نویسان بسیار محبوب است. کاربرد های زبان پایتون بسیار زیاد است.از کاربرد های این زبان می توان به توسعه وب، علم داده و یادگیری ماشین، اتوماسیون های اداری، توسعه نرم افزار، تحلیل داده های بصری و هوش مصنوعی و بسیاری از کاربرد های مختلف اشاره کرد.
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت
یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی که در میان جامعه توسعه دهندگان مخصوصا برنامه نویسان وب دارای محبوبیت های بسیار زیادی است. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت می باشد. این زبان در دهه 1990 به جامعه برنامه نویسی معرفی شد و از کاربرد های جذاب آن می توان به توسعه وب (فرانت اند)، توسعه وب (بک اند)، توسعه اپلیکیشن های موبایل، توسعه بازی های مرورگر و توسعه برنامه های دسکتاپ اشاره کرد. پس اگر به دنیای وب سایت ها علاقه مند هستید، با شروع به یادگیری آموزش طراحی سایت، آینده خوبی را برای خود بسازید.
زبان برنامه نویسی سی شارپ
اگر شما به محصولات شرکت مایکروسافت علاقه مند هستید و به دنبال یک زبان سطح بالا با قابلیت های بسیار جذاب هستید، زبان برنامه نویسی سی شارپ قطعا، بهترین انتخاب است. زبان برنامه نویسی سی شارپ دارای کاربرد های بسیار زیادی از جمله : توسعه اپلیکیشن های ویندوز، توسعه وب با ASP.NET، توسعه بازی با Unity، توسعه برنامه های موبایل و خدمات وب و … است.
با یادگیری زبان برنامه نویسی سی شارپ آینده جذابی را در کسب و کارهای مختلف برای خود رقم بزنید.
فریمورک فلاتر و زبان برنامه نویسی دارت
دنیای کراس پلتفرم، این قابلیت را به شما می دهد که با استفاده از یک فریمورک و زبان برنامه نویسی خاص مانند فلاتر و دارت، اقدام به توسعه نرم افزار هایی بکنید که قابلیت دریافت خروجی برای همه پلتفرم های موجود در این دنیا را داشته باشد. با استفاده از فریمورک فلاتر این اجازه را به شما می دهد که با استفاده از زبان برنامه نویسی دارت که توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است، نرم افزار های اندروید و IOS متنوعی را توسعه دهید و در انتها برای پلتفرم های مختلف بدون نوشتن حتی یک خط کد اضافی خروجی بگیرید.
مسیر اصلی یادگیری یک زبان برنامه نویسی
این مسیر میتواند پر از چالش و جذابیت های خاص باشد. آموزش برنامه نویسی در قدم اول می تواند یک پروسه زمان بر اما مفید باشد. در ادامه برای اینکه بتوانید، در یک زبان برنامه نویسی که برای هدف خود انتخاب کرده اید، بسیار حرفه ای فعالیت کنید، باید به صورت مداوم تمرین داشته باشید و از این شاخه به آن شاخه در حوزه های مختلف دیگر نپرید.
چگونه یک زبان برنامه نویسی را به درستی انتخاب کنیم؟
برای اینکار نیازمند این هستید که برای خود این موضوع را تفسیر کنید که دقیقا در دنیای برنامه نویسی به دنبال چه چیزی هستید و دوست دارید تا چه چیزی را خلق کنید. بعد از اینکه هدف گذاری خود را به صورت حرفه ای انجام دادید، وقت آن رسیده است تا یک زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید. اگر به دنبال یادگیری عمیق و ورود حرفهای به دنیای برنامهنویسی هستید، آکادمی کدیاد انتخابی هوشمندانه برای شماست.