کاپوچینو؛ قهوهای که صبحهایتان را متفاوت میکند
کاپوچینو یک قهوه ایتالیایی است. حتما شنیدهاید که ایتالیاییها پاستا را بدون این که نصف کنند میپزند یا هرگز روی پیتزا کچاپ نمیریزند. بهتر است شما هم در حضور یک ایتالیایی این کارها را انجام ندهید، چون حتما خشم و نارضایتی آنها را برمیانگیزید. حالا کاپوچینو چه ربطی به پاستا دارد؟ ایتالیاییها در مورد کاپوچینو هم رسمورسوم خاصی دارند! برای آنها کاپوچینو قهوه صبح است و نوشیدن آن بعد از ساعت 11 مکروه است! با ما همراه باشید تا ببینیم پشت این نظر چه چیزی پنهان شده.
چرا کاپوچینو برای شروع روز عالی است؟
طبق رسم مردم ایتالیا کاپوچینو فقط باید صبحها مصرف شود. این قهوه محبوب از اسپرسو، شیر و فوم شیر درست میشود. لاکتوز و چربی شیر آن میتواند انرژی شما را در طول روز تا وعده ناهار تامین کند.
یکی دیگر از دلایلی که کاپوچینو را قهوه صبح میدانند، این است که نسبت به سایر قهوهها بیشتر آدم را سیر میکند و تا حدودی سنگین است. برای همین بعد از یک غذای سنگین و درست و حسابی، مثل ناهار، اصلا انتخاب خوبی نیست، اما ترکیب کاپوچینو با یک وعده غذایی سبکتر، مثل صبحانه، فکر خوبی بهنظر میرسد!
انگار کاپوچینو در ایتالیا، حکم چای شیرین در ایران را دارد! چای شیرین مختص صبحانه است، کاپوچینو هم همینطور! انگار مردم ایتالیا یک چیزهایی میدانند و بیدلیل روی قهوه صبحگاهیشان تعصب ندارند!
خواص و فواید کاپوچینو در صبحگاه
بخشی از فواید کاپوچینو به خواص قهوه و بخشی دیگر مربوط به خواص شیر بهکار رفته در آن است. فوم شیر کاپوچینو مواد مغذی مثل کلسیم و ویتامین B2 دارد که برای حفظ سلامت استخوانها و دندانهای قوی مفید است. انرژی مورد نیاز بدن را هم تامین میکند.
از طرفی قهوه کاپوچینو دارای کافئین است و مصرف کافئین عملکرد فیزیکی بدن را بهتر میکند، البته تا وقتی مصرفتان از تعادل خارج نشود. متابولیسم را هم بیشتر میکند و اگر مثل بسیاری از ما تا قهوه نخورید، نمیشود با شما صحبت کرد، اخلاقتان را هم خوب میکند.
تحقیقاتی هم انجام شده که نشان دادهاند کافئین برای سلامت مغز مفید است و احتمال ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را پایین میآورد.
قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است که برای جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد مضر مفید است. این رادیکالهای آزاد در هوای آلوده هم وجود دارند. هوای آلوده هم که جزو معدود چیزهاییست که در دسترس همه مردم قرار دارد!
با اینکه کاپوچینو میتواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد، به خاطر قندی که دارد، به خصوص وقتی شکر یا سیروپ به آن اضافه کنید، نباید بیش از حد مصرف شود.
چطور برای صبحانه یک کاپوچینوی بینظیر درست کنیم؟
کاپوچینو یک نوشیدنی مناسب برای صبح است، اما اگر شاغل هستید، شاید گزینه سادهتر این باشد که آن را در کافه سفارش دهید؛ در این صورت زمان کمتری از شما میگیرد اما ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد. اگر رفتن به کافه برایتان جذاب نیست یا قصد دارید در هزینهها صرفهجویی کنید، دو انتخاب پیش رو دارید.
اولین گزینه: خودتان دست به کار شوید و کاپوچینو درست کنید!
در طرز تهیه کاپوچینو خانگی به یک دستگاه قهوهساز اسپرسو یا موکاپات برای تهیه اسپرسو و یک فرنچ پرس برای تهیه فوم شیر نیاز خواهید داشت، البته قهوه و شیر هم ضروریترین مواد این نوشیدنی هستند.
برای تهیه کاپوچینو با دستگاه:
- تهیه اسپرسو: ابتدا با موکاپات یا قهوه ساز اسپرسو، دو شات اسپرسو تهیه کنید.
- گرم کردن شیر: شیر را تا دمایی حدود ۶۰ درجه گرم کنید، بدون اینکه بجوشد.
- تهیه فوم: سپس برای تهیه فوم، نصف فرنچ پرس را از شیر گرم پر کنید و با حرکت پیستون به بالا و پایین، فوم درست کنید. حدود ۳۰ ثانیه برای این کار کافی است، اما اگر به نتیجه دلخواه نرسیدید، چند لحظه دیگر ادامه دهید.
- ترکیب اسپرسو، شیر و فوم: در نهایت، یکسوم فنجان را با شیر گرم پر کنید، اسپرسو را اضافه کنید و در آخر فوم شیر را روی کاپوچینو بریزید.
- کاپوچینوی شما آماده است، نوش جان!
گزینه دوم: از محصولات آماده استفاده کنید!
راه سادهتر برای تهیه یک کاپوچینو عالی، استفاده از پودر کاپوچینو آماده است؛ این روش نهتنها زمان کمتری میبرد و ظرفهای کمتری را کثیف میکند، بلکه طعم خوبی نیز به شما میدهد. انواع قهوه کاپوچینوهای فوری در بازار یافت میشود که با توجه به سلیقه خود و اعتبار برند محصول میتوانید انتخاب کنید.
برای تهیه کاپوچینو با پودر آماده:
- تهیه آب جوش: حدود ۱۵۰-۲۰۰ میلیلیتر آب جوش آماده کنید.
- اضافه کردن پودر: یک یا دو قاشق غذاخوری پودر کاپوچینو را در فنجان بریزید.
- مخلوط کردن: آب جوش را کمکم به پودر اضافه کرده و خوب هم بزنید تا پودر کاملاً حل شود.
- اختیاری (شیر یا تزئین): در صورت تمایل کمی شیر گرم یا فوم شیر و کمی پودر کاکائو یا دارچین روی کاپوچینو بریزید.
- کاپوچینو شما آماده است!
تفاوت کاپوچینو با دیگر قهوهها در شروع روز
قهوههای ساده مانند اسپرسو و آمریکانو به دلیل اسیدیته بالا برای معده خالی یا بلافاصله پس از بیدار شدن ایدهآل نیستند، زیرا ممکن است باعث تحریک معده شوند. نوشیدنیهای قهوهای که حاوی شیر هستند، مانند کاپوچینو و لاته، به دلیل ترکیب با شیر میتوانند برای صبح مناسبتر باشند، زیرا شیر اسیدیته قهوه را کاهش میدهد و تأثیر ملایمتری بر معده میگذارد. کاپوچینو، که ترکیبی از اسپرسو، شیر گرم و فوم شیر است، بهویژه بهدلیل وجود لاکتوز، چربی و پروتئین شیر، انرژی پایداری فراهم میکند؛ هرچند که هضم این ترکیبات در اوایل صبح ممکن است برای برخی افراد کمی سنگین باشد.
نکاتی برای ارتقای طعم کاپوچینو صبحگاهی
کاپوچینو از سه بخش تشکیل شده: شیر گرم، قهوه اسپرسو و فوم شیر. برای طعم بهتر، باید متناسب با روشی که قهوه را درست میکنید، آن را تهیه کنید، مثلا دستگاه خانگی یا موکاپات. به کیفیت و تازگی قهوه، درصد عربیکا یا روبوستا و عوامل دیگر وابسته است، بنابراین در خرید قهوه خوب حساس باشید. شیر هم بهتر است کامل باشد، نه کمچرب؛ تا هم فوم بهتری داشته باشید، هم انرژی بیشتری! اما اگر به لاکتوز حساسیت دارید از شیر بدون لاکتوز استفاده کنید. برای شیرینتر کردن قهوه هم میتوانید از سیروپهای مختلف استفاده کنید که آن هم به ذائقه خودتان بستگی دارد.
کاپوچینو و تاثیر آن بر انرژی و خلقوخو
کاپوچینو هم مثل اکثر نوشیدنیهای بر پایه قهوه، حاوی دو شات اسپرسو است. کافئین شما از همین دو شات تامین میشود و همین کافئین شما را هشیار میکند. هرچه درصد روبوستا قهوه بیشتر باشد، کافئین آن هم بیشتر است. چربی شیر هم انرژی مورد نیاز را به بدنتان میرساند. اما خلقوخو! اگر قهوهخور باشید، مثل اکثر ما تا قهوه صبحتان را نخورید بداخلاق هستید، پس هم به خودتان رحم کنید و هم به اطرافیانتان! هرچه زودتر قهوه صبح را بنوشید، بهتر است و به نفع همه کار کردهاید. بهترین قهوه برای صبح هم که کاپوچینوست! این یعنی برای سلامت خود و اطرافیانتان، کاپوچینو آماده بهترین انتخاب است!
کلام پایانی
همانطور که اگر یک خارجی قرمه سبزی را به جای صبحانه بخورد، ما کلافه میشویم، مردم ایتالیا هم از اینکه جلوی چشمشان کاپوچینو را صبح نخورید، شاکی میشوند. از نظر آنها کاپوچینو بهترین انتخاب به عنوان قهوه صبح است. چربی، قند و انرژی آن و هضم راحتتر شیر هم این نظر را تایید میکند.