تفاوت سایت استاتیک و داینامیک چیست؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با جستجو یک کلمه یا عبارت، وارد سایتهای مختلفی شوید. اگر کمی جزئینگر باشید، تفاوتهایی به چشمتان خواهد خورد. به عنوان مثال با وب سایتی مواجه خواهید شد که تک صفحه یا ایستا بوده و تغییرات اعمال شده در آن محدود است. بطورکلی طراحی سایت در مشهد یا در شهرهای دیگر به دو صورت استاتیک و داینامیک انجام میشود. اما برای اینکه با تفاوت این دو نوع از طراحی سایت آشنا شوید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
سایت داینامیک چیست؟
برای اینکه وب سایتی پویا داشته باشید، لازم است دورههای آشنایی با سیستمهای مدیریت محتوا php محور را بگذرانید. زیرا این نوع وبسایتها از پایگاه داده برای ذخیره و مدیریت اطلاعات استفاده کرده و به وسیله زبانهای برنامهنویسی مانند PHP، ASP.NET، Ruby و غیره، محتوا و اطلاعات را به صورت داینامیک نمایش میدهند. سایت داینامیک یک وبسایت است که محتوا و اطلاعات آن به صورت پویا و تعاملی تغییر میکند. وب سایت های داینامیک، قابلیت تعامل بیشتر با کاربران را دارند و معمولا برای وبسایتهایی با محتوای بروز و تغییرات زیاد استفاده میشوند. بااین اوصاف اگر آشنایی با زبانهای برنامهنویسی کاربردی در طراحی سایت ندارید، استفاده از این نوع سایت را پیشنهاد نمیکنیم.
سایتهای داینامیک چه کاربردی دارند؟
در مقابل سایتهای ایستا، طراحی سایتهای داینامیک هستند دارای صفحاتی مانند برگه و نوشته بوده و کاربر میتواند بین صفحات مختلف در رفت و آمد باشد. ویرایش محتوای سایت در سایتهای داینامیک، به دلیل دارا بودن پایگاه داده به راحتی انجام خواهدشد. چراکه این نوع سایت دارای پنل مدیریتی بوده که وبسایت را از همراهی برنامهنویسی یا کدنویس بینیاز میکند. در واقع هر تغییری که از این طریق صورت گیرد، روی بخشهای مختلف اعمال خواهدشد.
معمولا این سایتها را با سیستمهای مدیریت محتوایی مانند وردپرس، جوملا و… طراحی میکنند تا بهروز رسانی آنها زمان کمتری بگیرد. علاوه براین انعطاف سایتهای داینامیک به شدت بالا بوده و برای سایتهای فروشگاهی، خبری، شرکتی و… بکار میرود.
سایت استاتیک چیست؟
اگر بخواهیم وب سایتهای استاتیک یا همان ایستا را تعریف کنیم، باید گفت به سایتهای تک صفحهای یا نمایشگاهی که به زبانهای HTML یا CSS نوشته شده و پایگاه دادهای برای ویرایش محتوا بصورت آنلاین ندارند، این عنوان اطلاق میشود. توجه داشته باشید که زمانی میتوان سایت استاتیک را آپدیت کرد یا محتوای آن را ویرایش کرد که تسلط کافی به زبان برنامه نویسی HTML داشته باشید.
سایتهای استاتیک در چه مواردی کاربرد دارد
با توجه به موارد گفته شده، طراحی سایتهای استاتیک بیشتر برای افرادی به کار میرود که نمیخواهند تغییرات زیادی روی وب سایت خود اعمال کرده و هزینه زیادی را برای انجام این کار درنظر بگیرند. اما برای به روزرسانی و پشتیبانی از این مدل سایت، بایستی هزینههای بالایی پرداخت شود. چراکه نیاز به دانش برنامه نویسی قوی داشته و به دلیل وقت گیر بودن، بهتراست تغییرات زیادی اعمال نشود.
تفاوت بین سایتهای داینامیک و استاتیک در چیست؟
سایت داینامیک و سایت استاتیک از نظر نحوه ایجاد و مدیریت محتوا و تعامل با کاربران تفاوت دارند.
1. سایت داینامیک: در سایتهای داینامیک یا پویا، محتوا و اطلاعات سایت به صورت پویا و تعاملی نمایش داده میشود. این نوع سایت از پایگاه داده برای ذخیره و مدیریت محتوا استفاده میکند و اطلاعات به صورت دینامیک بر اساس درخواست کاربران مشاهده میشود. از جمله سایتهای داینامیک میتوان به وبلاگها، فروشگاههای آنلاین و پورتالهای خبری اشاره کرد.
2. سایت استاتیک: محتوا و اطلاعات سایتهای استاتیک برخلاف سایتهای داینامیک، به صورت ثابت و بدون تغییر هستند. سایت استاتیک از فایلهای HTML و CSS برای نمایش اطلاعات استفاده کرده و محتوا را به صورت ثابت و بدون تغییر نشان میدهند. مثالهایی از سایتهای استاتیک شامل صفحات شخصی، صفحات فرمها و صفحات لندینگ هستند.
کلام پایانی
با توجه به این که امروزه کسب و کارهای زیادی تمایل دارند خودشان را در دنیای مجازی هم محک بزنند، بهتر است اطلاعاتی از طراحی سایت و امکاناتی که هرکدام از سیستمهای مدیریت محتوا در اختیار کاربران قرار میدهد، اطلاعات کافی داشته باشید تا در وقت و هزینههای پرداختی صرفه جویی کنید.