رپورتاژ

آموزش مقدماتی جاوا

جاوا یکی از زبان‌های محبوب و پرکاربرد در برنامه نویسی است. این زبان علاوه بر سریع، ایمن و قابل اعتماد بودن به طور گسترده در انواع برنامه‌های دسکتاپ و موبایل استفاده می‌شود. اپلیکیشن‌های تحت وب، دستگاه‌های هوشمند و بازی‌ها به طور گسترده از این زبان استفاده می‌کنند. آموزش جاوا برای بسیاری از کسانی که در مسیر یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی هستند یا در رشته‌های مرتبط با کامپیوتر فعالیت می‌کنند ضروری است.

برنامه نویسی جاوا چیست

زبان برنامه نویسی جاوا java  یکی از زبان‌های برنامه نویسی شی‌گرا است که در سال 1995 توسط شرکت Sun Microsystems معرفی شد. از جاوا برای ساخت وبسایت‌های متحرک (dynamic websites)، اپلیکیشن‌ها و توسعه بک اند استفاده می‌شود.

جاوا از لحاظ یادگیری و فهم در رده زبان‌های برنامه نویسی نسبتا آسان قرار دارد. آموزش جاوا به تمام کسانی که قصد فعالیت در حوزه بک اند دارند توصیه می‌شود. از ویژگی‌های این زبان می‌توان به سادگی، امنیت، مستقل بودن از پلتفرم، متحرک، پویا و قابل حمل بودن اشاره کرد. کدنویسی جاوا java عملکرد بسیار بالایی از خود نشان می‌دهد.

تاریخچه جاوا

جیمز گازلینگ و شرکت سان میکروسیستم در سال 1991 زبان جاوا را اختراع کردند. جیمز یک شعار داشت «یک بار کد بزن و آن را همه جا اجرا کن.» این شرکت ابتدا نام این زبان را از بلوط به گرین و سپس به نوعی از قهوه اندونزی که جاوا نام داشت تغییر داد. در نهایت در سال 1995 این نام به اختصار به جاوا تغییر یافت.

اهمیت آموزش جاوا

معمولا جاوا، پایتون، HTML و جاوا اسکریپت برای برنامه‌نویسی ضروری است. دلیل اهمیت یادگیری جاوا فراگیر بودن  آن در حوزه توسعه بازی، نرم افزارهای تحت وب و نرم افزارهای متصل به اینترنت است. اگر شما هم در مسیر برنامه‌نویس شدن هستید آموزش جاوا را در اولویت قرار دهید. سپس برای یادگیری پیشرفته زمان بیشتری اختصاص دهید و با تمرین و تجربه مهارت‌های خود را بهبود ببخشید. البته که حوزه‌ و سمت شغلی فرد می‌تواند تعیین کننده زبان برنامه نویسی مورد نیاز باشد.

افرادی که در حوزه برنامه نویسی جاوا فعالیت می‌کنند امکان کار در صنایع مختلف را دارند. به همین دلیل تجربه خوب و گسترده‌‌ای در زمینه توسعه نرم افزارها دارند. از سوی دیگر، زبان جاوا می‌تواند به عنوان زبانی مکمل و کمک کننده به حساب آید.

هنگام درخواست و ارسال رزومه به موقعیت‌های شغلی مرتبط با برنامه نویسی به نیازمندی‌های شغلی و نیاز به کدنویسی جاوا توجه داشته باشید. برای برخی شرکت‌ها و موقعیت‌های شغلی، نمونه کارهای آنلاین اهمیت زیادی دارند برای برخی دیگر مدارکی مثل جاوا، سی شارپ، پایتون یا هر زبان دیگری مهم‌تر است.

آموزش جاوا java ؛ انواع زبان‌های برنامه‌نویسی

برنامه نویسی جاوا چیست

به طور کلی زبان‌های برنامه نویسی به 4 دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند: دسکتاپی، تحت وب، موبایلی و چندمنظوره. نگاهی به هر یک و انواع آنها داشته باشیم:

1.     زبان برنامه نویسی ویندوزی و دسکتاپی

این زبان برای نوشتن نرم‌افزارها و برنامه‌های تحت دسکتاپ و ویندوز استفاده می‌شود. زبان‌های C، ++C، #C و جاوا از جمله این زبان‌های برنامه نویسی هستند.

2.     زبان برنامع نویسی تحت وب

این نوع از زبان برنامه نویسی به دو دسته فرانت اند (سمت کاربر) و بک اند (سمت سرور) تقسیم می‌شود. هر دسته زبان متفاوتی دارد. HTML، Javascript، jQuery و CSS از جمله زبان‌های فرانت اند به شمار می‌آیند. زبان‌های ASP.NET، Java، Python و Golang زبان‌های بک اند یا سمت سرور به حساب می‌آیند.

3.     زبان برنامه نویسی موبایل

همانطور که از نام آن پیداست برای کدنویسی و توسعه اپلیکیشن‌های موبایل (اندروید یا ios) کاربرد دارند. جاوا و جاوا اسکریپت هر دو در این دسته هم قرار می‌گیرند. سی شارپ، پایتون و Swift از دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی موبایل هستند.

4.     زبان‌ برنامه نویسی چند منظوره

همانطور که از نام این نوع زبان کدنویسی مشخص است، کاربردهای متنوع دارند. مثل جاوا، جاوا اسکریپت و پایتون که از این دسته هستند. معمولا یادگیری این دسته برای برنامه‌نویس‌های فرانت اند و بک اند ضرورت دارد.

به‌کارگیری جاوا در وبسایت‌های موفق

زبان برنامه‌نویسی جاوا در دسته زبان‌های پرتقاضا قرار دارد و تقریبا در هر زمینه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر قصد آموزش جاوا را دارید بهتر است همین الان روند یادگیری را آغاز کنید. جاوا در برنامه نویسی اپلیکیشن‌‌هایی نظیر اسپاتیفای، اوبر و Airbnb استفاده شده است.

قابلیت‌های جاوا

جاوا قابلیت‌های گسترده و متنوعی دارد. همین قابلیت‌های جذاب و کاربردی یادگیری آن را به یکی از ملزمات برنامه نویسی تبدیل کرده است. جاوا به طور گسترده در کنسول وب، رابط کاربری گرافیکی، اپلیکیشن‌ گوشی‌های هوشمند، توسعه بازی‌ها، سیستم‌های نهفته (embedded systems) و نرم افزارهای دسکتاپی کاربرد دارد.

جدای از همه این کاربردها، جاوا برای توسعه نرم افزارهای دستگاه‌ها کاربرد دارد. جالب است بدانید که فقط تلفن‌های همراه، تبلت، لپ تاپ و کامپیوتر‌ها از جاوا استفاده نمی‌کنند بلکه تلویزیون‌، کولر و  حتی ماشین لباس‌شویی هم از جاوا بهره می‌گیرند. آموزش جاوا و تبحر در آن برای برنامه‌نویسان این صنعت ضروری است. طراحی فرم‌های ثبت‌نام آنلاین، اپلیکیشن‌های تراکنش بانکی و برنامه‌های انجام خرید اینترنتی همه و همه به کمک جاوا امکان‌پذیر می‌شود.

تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت javascript

جاوا و جاوااسکریپت نام تثریبا مشابهی دارند اما از لحاظ کاربرد، سینتکس و هدف تفاوت بسیار زیادی دارند. زبان جاوا در دسته زبان‌های برنامه نویسی مبتنی بر شی قرار داد. جاوا اسکریپت زبان برنامه نویسی شی‌گرا است. جاوا اسکریپت به طور گسترده در برنامه‌های تحت وب مثل مرورگرها استفاده می‌شود. جاوا به طور گسترده در توسعه اپلیکیشن‌ها، دستگاه‌های هوشمند و نرم افزارهای تحت سرور (بک اند) کاربرد دارد.  این دو زبان به یکدیگر وابسته نیستند و نیازی نیست برای آموزش جاوا حتما جاوا اسکریپت را فرا بگیرید.

مسیر یادگیری جاوا اسکریپت

اهمیت آموزش جاوا

مسیر یادگیری جاوا چیست؟ برای یادگیری زبان برنامه نویسی باید چه قدم‌هایی را طی کنید؟ جاوا یکی از پرکاربردترین زبان‌های برنامه نویسی است. دلیل این کاربرد گسترده چند منظوره بودن، امنیت و سازگاری این زبان با دیگر زبان‌ها است. پس اگر قصد فعالیت در حوزه برنامه نویسی را دارید یا در مسیر تبدیل شدن به یک برنامه نویس هستید آموزش جاوا را همین حالا آغاز کنید. برای شروع می‌توانید مسیر زیر را در پیش بگیرید:

  1. با یک دوره ابتدایی آموزش جاوا شروع کنید. اصول مقدماتی شامل فراگیری متغیرها، انواع داده (data types)، دستورات شرطی (conditional statements)، آرایه (array)، حلقه (loop) و توابع (function) می‌شود.

**نکته: سعی کنید یک دوره پروژه محور برای آموزش جاوا را دنبال کنید. بدین ترتیب همزمان با یادگیری، نکات و تکنیک‌های کدنویسی را تمرین کرده و سرعت پیشرفت خود را چندبرابر می‌کنید. برای نصب جاوا می‌توانید از این لینک کمک بگیرید.

  1. منابع یادگیری برنامه نویسی جاوا را دنبال کنید. سعی کنید روی اصول ابتدایی تمرکز کنید و در آنها مسلط شوید. سپس به سراغ مسائل پیچیده بروید.
  2. به سراغ یادگیری موضوعات پیچیده بروید. مفاهیمی مثل برنامه نویسی شی‌گرا، وراثت (inheritance)، کلاس انتزاعی (abstract class) و جاوا اینترفیس از جمله این مفاهیم هستند.
  3. به طور مستمر و مداوم تمرین کنید تا از تجربیات خود بیاموزید.

کلام پایانی

مسیر یادگیری زبان‌های برنامه نویسی معمولا شامل یادگیری چند زبان و به صورت مرحله به مرحله است. آموزش جاوا و نصب جاوا به دلیل گسترده بودن کاربردهای آن تقریبا برای اغلب برنامه‌نویسان و افراد فعال در حوزه‌های مرتبط با نرم افزار و کامپیوتر ضروری است.

4/5 - (1 امتیاز)

تحریریه تکفای

گردآوری جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی و فناوری؛ نقد و بررسی گوشی ها، ساعت های هوشمند، بازی ها و برنامه های کاربردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید